Näppis: Miksi mun pitäisi kustantaa hankintatukirahaa sähköautolla ajaville?

Miksi mun pitäisi kustantaa hankintatukirahaa sähköautolla ajaville, kun itsellä ei ole varaa hankkia sähköautoa? Pitää tyytyä muutaman tonnin autoon. Onko reilua?

Kävin Kuopiossa. Todella hieno tori ja keskusta kävelykatuineen. Rakennukset upeasti valaistu. Paljon ihmisiä, ei autoja. Käykää lahtelaiset tutustumassa.

Aamulla kuuntelin, että helikopteri pörrää ikkunan takana. Kauhean kovaa ääntä näytti pitävän päältä ajettava lehtipuhallin! Toivottavasti ei vierestä kävelevien kuulo mennyt.

Toimittajat televisiossa. Antakaa haastateltavien puhua, älkää molottako yhtä aikaa. Käsillä ei tarvitse myöskään huitoa, puhe riittää.

Kun jaat postilaatikoihin hengellistä postia/kirjeitä, ole hyvä ja laita kirjeeseen yhteystietosi.

Kunnallisvaalit tulossa, Hollolan päättäjät, miksi nykyään terveyskeskukseen pääse vasta kuukauden jonotuksen jälkeen. Tämä seuraa siitä, kun Hollolan poliitikot eivät ymmärtäneet päätöksenteon merkitystä oman alueen asukkaille. Nyt koko maakunta sairaineen tulee ja vie kaikki paikat hollolalaisilta, kiitos päättäjät. t. veronmaksaja Hollolassa

Lahden kaupungin Lahen "bileet" etänä työntekijöille. Koneen ääressä ollaan jo muutenkin liikaa. Vilkaisu riitti.

Asehankintoja ei tehdä kansan syvien rivien huutoäänestyksin. Mitä löytyy näiden onnenpyörästä?

Mikä takia Hollolassa kelpaa verotulot, mutta terveyspalvelut ulkoistettiin niin, etteivät oman kylän ihmiset pääse lääkäriin kuin pitkän jonotuksen jälkeen. Ketkä olivat henkilöt, jotka molli asiat hykylle.

Jatkuvasti rummutettiin, että tarvitaan maahanmuuttoa. Mihin? Kai näyttämään, mitä kulttuurien ja järjestyksen sekoittamisesta seuraa ja hankkimaan kunnon ilmastoteko eli pandemia.

Hei, liisu liisu. Nyt järkeä päähän. Keskusta todella kuolee ajatuksella, että sinne kävellään. Me kaikki ei olla hyväjalkasia, nuoret päättäjät ei ota vanhempia, huonojalkaisia ym ollenkaan huomioon. Todella ei vähennä terveyskuluja päinvastoin. Vesijärvenkatu pidettävä nykyisellään samoin Vuoksenkatu. Kaikki ei todellakaan ole pyöräilijöitä eikä myös kävelijöitä. Nyt jäitä hattuun.

Milloin kaupungissa toimivat rautakaupat alkavat myydä asianmukaisesti luokiteltuja ja Suomen viranomaisten valtuuttaman tahon sertifioimia suojakäsineitä? Käsiin kohdistuvia työperäisiä ongelmia toistuvasti ja liikaa. Netistä löysin jopa suomalaisen valmistajan, mutta kaupoista ei näytä löytyvän.

Hyvät nuoret ihmiset, laskun koronan hoidon kustannuksista maksatte te tulevaisuudessa. Varmaan kannattaisi yrittää estää taudin leviäminen, vaikka se ei todennäköisesti olisikaan itselle vaarallinen.

Älä hyvä henkilö vie sänkyä liikennevaloihin. Eivät lähde liikkeelle muuten koskaan.

J Hartman 16.11. täyttä asiaa Liisusta. Päättäjät ottakaa tämä tosissaan.

Radio ja tv rankutti Dingoa koko viime heinäkuun ja sen jälkeenkin vielä. Siihen nähden Ismo-ohjelmatarjonta on ollut maltillista.

Nyt menee överiksi tuo Alangon huomiointi! En mitenkään ymmärrä tätä hypetystä.

Ketä palvelee jatkuva päivittäinen tieto koronan luvuista? Montako sairastunut/altistunut, sairaalassa/tehohoidossa, kuollut. Alkaa ärsyttää tuollainen. Kyllä asia muutenkin muistetaan. Kaikki eivät suosituksia kuitenkaan noudata ja siihen ei tuo alituinen hokema auta. Terveisin 10 kk:a sängyn pohjalla viettänyt mummo.

Arvoisat päättäjät, me alkuperäiset lahtelaiset ollaan totuttu nopeaan torin kautta kulkevaan linkkuiluun. Lahden linja-autoasema pystytettiin 1939. Sieltä pääsi helposti ulos Lahdesta ja torin pysäkeiltä kivuttomasti lähiöihin. Torin pysäkit on päätepysäkki-tukikohtia; niitten mukaan on helppo suunnistaa. Esim. autottoman on vaikea päästä Matkakeskukseen, torilta pääsee lähelle, myös marketteihin. Linja-autot kulkee hiljaa, on ilo odotella torilla – kun linkkua on pakko odotella. Linkkumatkailijat kiittää Torin linkkuliikenteestä.

Eläinkaupat lisääntyvät, lastentarvikekaupat vähenevät. Koiria kuljettavat nuoret parit, vaihtakaa koirat lapsiin. Puhumattakaan miljoonista nälkää näkevistä lapsista maapallollamme, joita voisi auttaa luopumalla turhista koirista, turhakkeista, kuten koirien takit, lelut, herkut ym.

Kuuleppa, Myyrä. 60-vuotisen elämäni aikana en ole ulkomailla käynyt ja tuskinpa tulen käymään. Kumma, ettei joku kestä edes vuotta kotimaassa.

Toivottavasti kukaan ei lahjoita minulle "joululuutaa!"

Pitääkö jalankulkijan, pyöräilijän tunkea auton eteen ilman itsesuojeluvaistoa? Jos ei auto pysähdykkään ja taas lehti kirjottaa.

Sunnuntai, Karisman joulunavaus, lasten Joulumysteerijahti ja Joulupukin tapaaminen. Olimme tosi vähemmistöä, ei maskeja aikuisilla eikä lapsilla. Miksi ette ymmärrä varoa ja suojata lapsianne, itseänne ja meitä.

Hyvä inva-pysäköintiluvan saanut. Älä pysäköi Lahden kaupunginteatterin parkkipaikalle päiväaikaan, siitä tulee virhemaksu 50 e. Oikaisupyyntö ei auta.

Arvaako joulukortteja lähettää postitse? Tärkeät kirjeet eivät ole tulleet perille, vaikka postitettu jo reilut kolme viikkoa sitten.

Ei tori autioidu, kun auton saa kätevästi toriparkkiin! Sieltä hissillä torille ja kaupoille. Ei tarvi kokoajan miettiä, riittääkö parkkimittarissa aika. Kätevää.

Kiva kävellä Ruoriniemen rantabulevardia pitkin, kun lähes kaikilla hillityt lämpimän sävyiset joulu/talvivalot parvekkeilla, paria poikkeusta lukuunottamatta.

Lahti–Orimattila-väliä ajavilla itälahtelaisella bussifirman kuskeilla taitaa olla säännöt hukassa. Nop. rajoitukset koskee myös bussikuskeja. Vai menikö yli tajunnan tämäkin yksinkertainen asia.

Iso kiitos Unkarille ja Puolalle, jos onnistuvat kaatamaan EU:n yhteisvastuupaketin! Vaikkakin se nyt tapahtuu oikeusvaltioperiaatteen kustannuksella, mutta eihän EU ole ikinä itsekään noudattanut omia lakejaan. Eli se siitä EU:n "oikeus" -periaatteesta.

Voi kun olisi semmonen laki voimassa, että joulua ei saisi alkaa mainostamaan, kun aikaisintaan ensimm. adventin viikonloppuna.

Miksi ei kasvomaskien keräämästä bakteerimääristä ja mikrobeista kerrota enempää? Ne kuitenkin hengitetään maskin kostuttua kaikki keuhkoome?

Uusitusta partiolupauksesta. 1970-luvun lopulla erosin partiosta, kun järj. johto liitti Partiojärjestön Suomi-Neuvostoliitto-seuraan. Oli vaan liikaa.

Viitaten pääkirjoitukseen 16.11. alan ongelmia ovat palkkaus ja resursointi. Työpaikkakiusaaminen voidaan lisätä tähän luetteloon. On yksiköitä, jotka ovat vuosia erityistoimien kohteena eikä sekään saa tätä toimijajoukkoa riviin. Se kertoo lähijohtamisen suurista osaamispuutteista. Tämä näkyy potilastyössä ja kuormittaa niitä työntekijöitä, jotka ovat ammatillisesti sitoutuneita tehtäviinsä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut