Lukijalta: Paperia ei säästellä, vaikka niin opetetaan

Matti Mikkola

Eräs rahoitusyhtiö on lähestynyt asiakkaita kirjeellä, jonka otsikkona on "Osamaksusopimuksen siirto arvopaperistamisjärjestelyssä". Kirjeen mukaan arvopaperistaminen perustuu EU:n asetukseen, jonka valvonta Suomessa kuuluu Finanssivalvonnalle. Koska Suomen markkina ei ole vielä kovin aktiivista, hanke toteutetaan yhteistyönä ranskalaisten, irlantilaisten ja amerikkalaisten kumppanien kanssa.

Ihmettelin saamani kirjeen paksuutta, mutta pian se selvisi. Kuoressa oli kuusisivuinen kirjelmä kolmella eri kielellä; ensin suomeksi, sitten ruotsiksi ja vielä englanniksikin. Jostakin syystä ranskankielistä versiota ei kuitenkaan ollut! Pakkoruotsin vielä jotenkin ymmärtäisi, mutta ei millään enää englantia, kun saajana on suomalainen suomenkielinen henkilö.

Kirjeessä ohjeistettiin ”nykyaikaiseen ja ympäristöystävälliseen paperittomaan laskutukseen”, mutta rahoitusyhtiö itse ei kuitenkaan paperia säästellyt. Kirjeessä oli 18 A-nelosta yhdelle puolen kirjoitettuna. Kaksipuolisia A-nelosia olisi yhdellä kielellä tarvittu vain kolme!

Edellä olevaan pätenee vanha sanonta: älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä opetan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut