Lukijalta: Paikallinen sopiminen vaatii uudenlaista yhteistyötä – metsäteollisuus ei ole palaamassa työehdoissa 1930-luvulle

Reima Lehtonen

Metsäteollisuus ilmoitti lokakuun alussa historiallisesta uudistuksesta. Metsäteollisuus ry irtautuu valtakunnallisista työehtosopimuksista, ja toimialalla siirrytään lähivuosina yrityskohtaisiin työehtoihin.

Uuden rakentaminen vaatii luottamusta. Yritykset luottavat henkilöstöönsä ja toivovat, että työntekijät puunhankinnassa, sahoilla, paperi- ja sellutehtailla ja muissa toimialan yli sadassa tuotantolaitoksessa lähtevät mukaan yhteistyöhön avoimin mielin.

Yrityskohtaisen sopimisen idea on yksinkertainen: kun työehdot sovitetaan yrityksen tilanteeseen, niissä voidaan paremmin huomioida markkina- ja liiketoimintatilanne. Parhaimmillaan paikallisilla työehdoilla turvataan työpaikkoja sekä varmistetaan investointeja ja liiketoiminnan kasvua.

Yritykset voivat tulevaisuudessa itse päättää miten, mistä ja missä laajuudessa työehdoista sovitaan. Sopiminen voi helpottua huomattavasti. Yrityksillä on yli vuosi aikaa kehittää neuvottelu- ja työehto-osaamistaan. Tarjolla on konsulttipalveluja, ja tukea voi hakea elinkeinoelämän järjestöistä.

Myös työntekijöiden tarpeita voidaan yritystasolla huomioida paremmin, kun valtakunnalliset työehtosopimukset eivät enää sido samalla tavalla käsiä jokaisessa yrityksessä. Työntekijöiden turvana on lisäksi työlainsäädäntö.

Metsäteollisuuden yritykset ryhtyvät uudistukseen pitkän harkinnan ja huolellisten juridisten selvitysten jälkeen. Uudistuksen puolesta äänestivät Metsäteollisuus ry:n hallituksessa niin toimialan globaalit suuryritykset, pienemmät yhden tehtaan yritykset kuin perheyrityksetkin.

Parhaimmillaan paikallisilla työehdoilla turvataan työpaikkoja sekä varmistetaan investointeja ja liiketoiminnan kasvua.

Vahvasta uudistushalusta kertoo Metsäteollisuus ry:n tuore jäsenyrityskysely: Kyselyyn vastanneista toimitusjohtajista 96 prosenttia arvioi uudistuksen erittäin tai melko hyväksi, 76 prosenttia arvioi, että omassa yrityksessä tarve paikalliseen sopimiseen on erittäin tai melko suuri.

Työntekijäliittojen edustajat ovat ensikommenteissaan suhtautuneet uudistukseen liian epäilevästi. Metsäteollisuus ei ole palaamassa työehdoissa 1930-luvulle, vaan ottamassa uutta rakentavan loikan 2030-luvulle.

Kirjoittaja on Metsäteollisuus ry:n työmarkkinapäällikkö.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut