Lukijalta: Keskitytään perusasioihin, kun varat ovat niukat

Juha Viljamaa

Lahden poliittinen johto on unohtanut ihmisen todelliset perustarpeet onnelliseen elämään: työpaikka, hyvä varhaiskasvatus, toimiva turvallinen koululaitos, harrastusmahdollisuudet ja toimiva terveydenhoito. Eipä tavallinen ihminen paljon muuta tarvitse, jos vielä vähän kulttuuriakin on tarjolla.

Kyseenalaiset investoinnit, vain aate edellä tehtävät päätökset, autoton keskusta ja omaisuuden myynti ovat esimerkkejä toimista, jotka eivät vie kaupunkiamme turvalliseen tulevaisuuteen. Eivät kiinteistösijoitusyhtiöt tee hyväntekeväisyyttä, vaan tavoittelevat tuottoa omistajilleen.

Kestävällä pohjalla oleva talous on ainoa tae vakaasta tulevaisuudesta. Jos ei tällä hetkellä ole varaa uusiin ja varsinkaan ”ei-välttämättömiin” investointeihin, keskitytään niukoilla varoilla perusasioihin ja turvataan siten kaupunkilaisten tulevaisuuden näkymät. Kaupunkimme vetovoima syntyy turvallisesta arjen elämisestä ja rakentuu suurelta osin työpaikan ja toimeentulon ympärille yhdistettynä kohtuulliseen veroäyriin ja toimiviin peruspalveluihin.

Kaupunkimme vetovoima syntyy turvallisesta arjen elämisestä.

Totta kai vihreät arvot on otettava kaikessa suunnittelussa huomioon, kun vain muistetaan päätösten talousvaikutukset nyt ja tulevaisuudessa. Infran muutos liikennejärjestelyineen ei saa vaikeuttaa ihmisten arkea ja liikkumista varsinkaan kaupungin keskustassa.

Pitää myös muistaa, ketkä työpaikkoja tarjoavat ja luoda yrityksille olosuhteet menestyä ja kasvaa. Maantieteellinen sijaintimme ja liikenneyhteydet eivät ole esteenä.

Eipä perheessäkään ostella kaikkea kivaa, jos ei ole siihen varaa. Sama pätee myös kaupungin talouteen.

Kirjoittaja on yli-insinööri ja kuntavaaliehdokas (ps.).

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut