Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Korona on tehnyt aukon eläkeläisten seuraelämään

Koronaepidemia on iskenyt kyntensä myös eläkekerhojen toimintaan. Enson eläkekerhossakin ovat kävijämäärät supistuneet, juuri tuon kamalan viruksen aikaansaamana. Ennen koronaa toiminta oli näin jäsenenkin silmin vilkasta, koska kerhoon kokoonnuttiin monen kymmenen jäsenen voimin. Sitä saakin ihmetellä, että onko väki painunut Tylypahkaan ankeutettaviksi?

Eikä tämän kirjoittajakaan perussairautensa vuoksi ole voinut osallistua kerhotoimintaan ja voi vain haikeana muistella niitä teatteriretkiä toisille paikkakunnille sekä kesäisiä luontoretkiä maan eri kohteisiin.

Erityisesti onkin mieleen jäänyt saaristomuseon pirtutorpedo, jota salakuljettajat vetivät veneensä perässä ja poliisin takaa ajamina jättivät torpedon meren armoille. Näin ei kuitenkaan jatkossa käynyt, sillä kun poijun vapauttava suolapussi oli sulanut, salakuljettajat olivat voineet poimia pirtutorpedon merestä.

Mielessä on myös kesäinen retki Kuohujärvelle, jonka kallioisia rantoja moni vierailija jää ihmetellen ihailemaan. Keväisin pidetään aina firman mölkkykilpailut, joissa ratkotaan lajin mestaruus ja käydään keskinäisiä jälkipelejä.

Myös tietämisen tarve on kohdallani kuivunut, kun en enää pääse kuulemaan kerhossa niitä mielenkiintoisia esitelmiä, joita kotikaupunkimme eri vaikuttajat meille pitivät.

Myös kerhojen kotimaiselle matkailulle antama panos on koronan vuoksi jäämässä vähäiseksi, sillä ennen epidemiaa eläkeläisten kulttuuri- ja luontomatkailu oli hyvinkin vilkasta.

Sopii vain toivoa, että jonain kauniina päivänä koronan kahle on taakse jäänyttä elämää ja ihmiset voivat jälleen harrastaa ja olla mukana sosiaalisessa kanssakäymisessä. Sellainenhan on luonnollista niin vanhoille kuin nuorillekin elämässä.

Tämäkin kirjoitus haluaa antaa lämpimän kiitoksen ja tunnustuksen niille eläkekerhojen vetäjille, jotka ovat epäitsekkäästi valmiita ponnistelemaan yhteisen hyvän eteen.