Lukijalta: Lahden veroäyriä kannattaa nostaa reippaasti nyt, ennen kuin sote-uudistus tulee ja nappaa omansa

Pekka Lehtinen

Sosiaali- ja terveysuudistus on tulossa, ja se nappaa veroäyristä pois yli 13 prosenttiyksikköä. Sen jälkeen veroäyrin noston perusteleminen on tosi vaikeaa ja se vaikuttaisi kovin negatiiviselta kaupunkilaisten mielissä.

Kaupunki on suurissa veloissa ja sillä on aivan utopistiset investointisuunnitelmat tulevaisuuteen nähden. Joitakin niistä on kuitenkin pakko tehdä, joten kaupunki tarvitsee rahaa sittenkin, kun terveyspalvelukulut aletaan kerätä isommilla haaveilla veronmaksajilta, eivätkä ne enää sisälly kaupungin budjettiin.

Veroäyriä on korotettava nyt ja pantava kaikki "korska-investoinnit" jäihin odottamaan aikaa, jona kaupunkiin saadaan uusia äveriäitä veronmaksajia. Lapsistamme ja koululaisistamme on pidettävä huolta. On pidettävä huolta ihan tavallisen lahtelaisen viihtymisestä.

Ei pitäisi myöskään myydä lypsäviä lehmiä rahanpuutteen poistamiseksi eikä antaa voittoja sijoittajille, jotka eivät tule Lahteen sijoituksia tekemään tappio mielessään. Sijoitusyhtiöiden voitot eivät Lahtea paljon lämmitä. Sijoitusyhtiöt vievät voitot jonnekin jälkiä jättämättä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut