Lukijalta: Kaupunki virtaviivaisemmaksi, talous tuottamaan – Lahti voisi säästää kymmeniä miljoonia vuodessa byrokratiaa purkamalla ja samalla parantaa palvelujaan

Pertti Lemettinen

1960- ja 70-luvulla kävin Uudenkylän yhteiskoulua Nastolassa. Luokallamme oli 42 oppilasta ja kouluavustajana toimi karttakeppi. Opettajien lisäksi koulun palveluksessa oli kanslisti, ruokalan emäntä ja siivooja. Talonmies toimi oman päivätyönsä ohella.

Vanhassa puisessa kunnantalossa työskentelivät kunnansihteeri ja nuoriso-ohjaaja. Nastolalaisen terveydestä huolehti kunnanlääkäri. Kunnallisveroäyri oli alle 15.

Tänään on oppilaitoksia, joiden henkilöstöstä vajaa puolet toimii opettajina. Monet heistäkin, ala-asteelta yliopistoihin, valittavat suuren osa ajasta menevän erilaisiin vilmoihin, selvitysten, suunnitelmien ja raporttien tekemiseen sekä palavereissa istumiseen. Sosiaalialalla ja terveydenhoidossa tilanne lienee hyvin samankaltainen.

Lahden kaupungin kotisivujen mukaan kaupunkikonsernissa työskentelee yli 10 000 henkeä. Voisiko joku selvittää, kuinka monta organisaatiotasoa konsernissa on? Paljonko hallinnossa on ihmisiä, joiden ainoa työ on kulkea ”läppäri” kainalossa kokouksesta ja seminaarista toiseen?

Kokemuksesta tiedämme, että organisaation virtaviivaistaminen eli organisaatiotasojen vähentäminen tuo suuria etuja: tiedonkulku ja henkilökunnan motivaatio paranevat, kun valtaa ja vastuuta annetaan suoritusportaalle. Päästään tekemään oikeita töitä. Tästä seuraa huomattava tuottavuusloikka.

Vapailla markkinoilla tuskin on yhtään tapausta, jossa organisaatio olisi pärjännyt jatkuvilla hintojen (verojen) korotuksilla ja byrokratian kasvattamisella. Menestys tulee oikeasta strategiasta, operatiivisesta tehokkuudesta ja asiakaslähtöisistä tuotteista ja palveluista.

Tiedonkulku ja henkilökunnan motivaatio paranevat, kun valtaa ja vastuuta annetaan suoritusportaalle.

Kaupunki voisi säästää kymmeniä miljoonia euroja vuodessa byrokratiaa purkamalla ja samanaikaisesti parantaa kaikkia palvelujaan. Uudistukseen olisi nyt hyvä tilaisuus, kun kuntaliitoksesta tulee viisi vuotta 1. tammikuuta 2021. Samalla voitaisiin paikata ensi vuonna kiihtyvää monen alan työvoimapulaa.

Kukaan ei varmastikaan halua paluuta 1960-luvulle, mutta pitää ymmärtää, että jatkuvilla verojen korotuksilla ja ylisuurella byrokratialla ei paranneta vaan tuhotaan julkiset palvelut.

Kirjoittaja ei ole kuntavaaliehdokas.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.