Lukijalta: Keskussairaalassa ei saa maskia eikä näy käsidesiä

Jocke Rantanen

Kävin 13.10. Päijät-Hämeen keskussairaalassa kokeissa. Valtavista rakennustöistä huolimatta kulku on kohtuullisen hyvin järjestetty eikä rakentamisesta ole juurikaan satunnaiselle kävijälle haittaa.

Ennen lähtöä kotoa ajattelin, että totta kai PäKS jakaa hengityssuojaimet asiakkaille, koska sairaalassa jos missä voi esiintyä myös Covid-19-tartunnan saaneita. Samoin oletin että käsidesiä on tarjolla.

Vaan eipä ollut kumpaakaan, tai sitten en niitä etsiskelystä huomaamatta löytänyt.

No, onneksi oli oma hengityssuojain jonka laitoin kasvoille jo ulkona. Asioituani lähtiessäni etsiskelin vielä käsidesiä. En löytänyt. Pesin toki käteni sitten WC:ssä, tosin jouduin käsittelemään oven kädensijoja.

Ulko-ovella aloin etsimään paikkaa johon laittaisin käytetyn hengityssuojaimeni. En löytänyt muuta kuin ”normi” roska-astian joka oli sullottu täyteen käytettyjä hengityssuojaimia. No sinne vain tunkemaan omanikin.

Sitten kotiin kävely välttäen kaikkea mm. kasvojen koskettelua ja oma käsidesi käyttöön kotona.

Aloin etsimään paikkaa johon laittaisin käytetyn hengityssuojaimeni.

Kysymys kuuluu: eikö terveydenhoitolaitos ole ajatellut tällaista?

Kun sairaalassa käy paljon ihmisiä, joku saattaa jopa tulla sinne Covid-19 -oireiden takia. Luulisi että sairaala on paikka jossa tehdään kaikki mahdollinen tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Vai eivätkö ole yksinkertaisesti vain tulleet ajatelleeksi asiaa? Onhan sairaalan täytynyt pohtia tällaisia asioita palavereissaan. Vai onko?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut