Lukijalta: Viimeinkin saatiin uudet katuvalot Lahden Tonttilaan

Martti Hannuksela

Paljon on vettä virrannut Porvoonjoessa siitä, kun kirjoitin, että Riihitarhankadulle Lahden Tonttilaan olisi hyvä saada 30 km/h nopeusrajoitusmerkintä ja että katulamppujen salot vaativat oikaisua.

No nyt tuo sanottu ihme on tapahtunut, kun Destia-asentajat saapuivat katuvaloja uusimaan, eli lämmin kiitos heille!

Tämä työ kertoo meille kadunvarsilla asuville, että emme sittenkään maksa veroja aivan turhan vuoksi.

Kiitollisuutta tuntisimme myös siitä, jos Tonttilan metsiköitä karsittaisiin esimerkiksi hakkeeksi ja metsiköt näyttäisivät enempi metsiköiltä.

Kohottaa kaupunginosamme arvoa, jos ympäristöstämme huolehditaan, kuten nyt katulyhtyjen osalla on tapahtunut. Kaupunkiympäristö ei tietenkään ole vain puita ja pensaita, vaan siihen liittyy oleellisena osana välttämättömät rakenteet, kuten viemärit, sähköt yms. urbaanin asumisen rakenteet.

Kohottaa kaupunginosamme arvoa, jos ympäristöstämme huolehditaan.

Kerrostaloasumisessa on se ikävä puoli, että poikkeavasti asuvien asumiseen joudutaan puuttumaan joskus hyvin radikaalein päätöksin. Ne ovat aina kaikille ikäviä operaatioita.

Myös taloyhtiöiden parkkeeraus luo usein erimielisyyttä, varsinkin jos taloyhtiön parkkipaikkoja on luovutettu sakotuskäytännön piiriin, mistä useimmiten talossa vierailevat saavat ensisijaisesti kärsiä.

Varsinkin talvisen lumipyryn yllättäessä joutuu jalankulkija kävelemään keskellä katua, koska jalkakäytävää ei voi aurata autojen parkkeerauksen vuoksi.

Siispä olisikin suotavaa, että vain toinen puoli kadusta olisi pysäköijien käytössä. Jalkakäytäville pysäköinti on Riihitarhankadulla enempi sääntö kuin poikkeus ja sanottuun asiaan toivoisi muutosta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut