Pääkirjoitus: Koronan kolhima Vierumäki-konserni uskaltaa taas investoida tulevaisuuteen

Vierumäki-konsernin pääomistaja Mika Anttonen oli muuraamassa uudelle ravintolalle peruskiveä lokakuun alussa. Sami Lettojärvi

Perinteitä huokuvan Suomen urheiluopiston ympärille kasvanut Vierumäki-konserni on alkanut pestä vinhaa vauhtia kasvojaan murheellisen koronakevään jäljiltä.

Konsernin hotelli- ja ravintolapalveluista vastanneesta Vierumäki Country Clubista tuli yksi koronakriisin ensimmäisistä suurista yritysuhreista Päijät-Hämeessä, kun se joutui viime toukokuussa hakeutumaan konkurssiin vieden mennessään 170 työpaikkaa. Koronarajoitukset olivat viimeinen niitti velkaantuneelle yhtiölle, joka ilmankin oli kärvistellyt jo pitkään suuren velkataakkansa alla.

Uusi ravintola ja hotelli ovat vasta alkusoittoa – Vierumäen urheilukeskus saa perusteellisen kasvojenkohotuksen

Country Clubin konkurssi oli pakon sanelema takaisku, mutta sitä ei jääty Vierumäellä neuvottomana suremaan. Konserni järjesteli yhtiörakenteensa uusiksi, ja jo juhannuksen korvilla se kertoi varautuvansa investoimaan seuraavan viiden vuoden aikana 15–20 miljoonaa euroa alueelleen sen ilmeen ja palvelutarjonnan parantamiseksi.

Kuokka iskettiin maahan saman tien, minkä näkyvänä seurauksena Vierumäellä muurattiin pari viikkoa sitten peruskivi upouudelle ravintolarakennukselle. Se on määrä valjastaa käyttöön vuoden kuluttua yhdessä vanhaan Ilkka-taloon remontoitavan hotellin kanssa.

Eivätkä investoinnit lopu tähän. Jatkoa on luvassa muun muassa nykyisten suorituspaikkojen, muiden majoitustilojen ja uimahallin uudistustöiden myötä. Tarjonta pyritään pitämään monipuolisena olkoonkin, että uunituoreen strategian mukaan urheiluopiston painopistelajit supistuvat jatkossa voimisteluihin, cheerleadingiin, taitoluisteluun ja jääkiekkoon.

Vierumäki on rohkaiseva poikkeus kaltaistensa joukossa.

Mittavalla investointiohjelmallaan Vierumäki on tänä päivänä ilahduttava poikkeus kaltaistensa liikunta- ja matkailukeskusten joukossa, jonka korona-aika on ymmärrettävästi tehnyt hyvin varovaiseksi.

Toki Vierumäki poikkeaa joukosta myös riskinottokykynsä suhteen, sillä konsernin pääomistaja Mika Anttonen on varakkaimpia suomalaisia St 1 -energiayhtiönsä ansiosta. Mutta tuskin öljymiljardöörikään sijoittaisi Vierumäelle rahojaan, jos hän ei luottaisi kohteen parempaan tulevaisuuteen.

Ja miksei Anttonen luottaisi. Koronakriisi on saanut suomalaiset suosimaan vapaa-aikanaan kotimaisia liikuntakohteita, mistä ennustetaan kehittyvän monelle pysyvä tapa. Hyvin varustettujen suomalaisten vapaa-ajankeskusten kysyntä elpynee myös rajojemme ulkopuolella sitten, kun koronakriisi on maailmallakin voitettu kanta. Siihen markkinarakoon uudistuneen Vierumäenkin kelpaa iskeä uudistuneine kasvoineen. Jos konserni tässä onnistuu, menestys poikii runsaasti hyvää koko maakuntaan.

Vierumäelle valmistuu uusi ravintola ensi syksyksi – rakennus on Suomen Urheiluopiston miljoonainvestoinneista suurin

Vierumäellä haetaan uutta alkua koronan hiljentämillä markkinoilla jopa 20 miljoonan euron investoinnilla – "Nyt kannattaa panostaa, jotta olemme valmiina"

Vierumäki Country Club hakeutui konkurssiin: "Olen äärettömän surullinen kaikkien työntekijöiden puolesta"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut