Lukijalta: Vuokralaisen taustojen selvitys on vaikeaa

Aini Louko

Toimittaja Hanna Myyrä syyllisti (ESS 19.10.) vuokranantajia vuokralaisten aiheuttamista ongelmista kerrostaloissa. Hän oli vaatimassa tarkempaa seulaa kelle huoneiston vuokraa ja millaista holhoamista ja seuraamista vuokranantajan pitäisi tehdä.

Olemme yksityinen vuokranantaja. Voin kertoa, että jokaisesta tehdään selvitykset, mitkä on Suomen lain mukaan ovat mahdollista. Yksityisyydensuoja mahdollistaa vain luottotietojen tarkistamisen. Jo edellisen vuokranantajan tavoittaminen on usein haasteellista, kun hekin vetoavat yksityisyydensuojaan!?

Kun vuokraamme huoneiston, emme adoptoi näitä henkilöitä, vaan he ovat täysi-ikäisiä, jotka vastaavat omista teoistaan ja sotkuistaan. Näin olen vastannut, kun taloyhtiön mielestä meidän vuokranantajina olisi pitänyt kustantaa vuokralaisen roskakatokseen jättämien tavaroiden poiskuljetus.

Ongelma, johon nykyään törmäämme, on taloyhtiöiden järjestyssäännöt. Nehän ovat jokaisella yhtiöllä omanlaisensa. Kun vuokralaisia on äidinkieliltään monenkirjavia, niin auttaisi, jos ne säännöt olisivat edes englanniksi suomen lisäksi joka taloyhtiössä, kiitoksia!

Oma kirjoituksen aiheensa olisi se, kuinka paljon velvollisuuksia vuokralaisilla on ja vuokranantajalla oikeuksia muissa maissa. Suomi on vuokralaisille oikeastaan ”hellimö”.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.