Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Anna arvo ruuantähteille

On laskettu, että kolmannesosa maailmassa tuotetusta ruuasta menee hukkaan. EU:n alueella hukkaan menee noin viidennes tuotetusta ruuasta.

Suomessakin ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa. Eniten sitä katoaa kotitalouksissa, jotka heittävät vuosittain ruoasta pois arviolta 160 miljoonaa kiloa ruokaa. Eli asukasta kohden 20–25 ruokakiloa.

Itseltäni menee biojätteisiin lähinnä vain banaanin- ja appelsiininkuoret, ja joitakin siemeniä. Näkövammaisena syön perunat lähinnä kuorineen. Aterialta mahdollinen ylijäävä ruoka siirretään jääkaappiin tai pakastimeen ja syödään lähipäivinä.

Tilanne on järkyttävä. Ruokaa ei kunnioiteta. Nykyisin leviää käsitys, että luontoa tulee säästää ja kunnioittaa. Samaan tapaan ruokaa tulee arvostaa.

Opastusta voitaisiin yrittää aloittaa päiväkodeista.