Lukijalta: Ronkainen teki palveluksen Elokapinalle

Jari Laine

Jari Ronkaisen (ps.) kritiikki kohdistui tällä kertaa Elokapina-nimiseen liikkeeseen, joka pyrkii mielenosoitusten kautta saamaan ihmiset tietoiseksi ilmaston tilasta. Tämä väkivallaton liike sai Ronkaisen hermostumaan. Ronkaista harmitti, että jotkut epäilivät poliisin käyttäneen väärin valtaansa tilanteessa ja käyttäneen kaasusumuttimia mielenosoittajia vastaa.

Tässä tapauksessa väkivallattomuuteen vastattiin väkivallalla. Muutamat poliisit menettivät tilanteen hallinnan ja käyttivät paprikasumutetta. Tilanne muistutti hieman Valko-Venäjän tapahtumia, ja ehkä joku poliisi ottikin sieltä mallia.

Siitä olen Ronkaisen kanssa samaa mieltä, että poliiseja tarvitaan lisää, etenkin liikenteen valvomiseen. Uskon myös, että suurin osa poliiseista hoitaa työnsä hyvin.

Luottamus poliisiin on viime aikoina kuitenkin heikentynyt johtuen esimerkiksi poliisijohdon lainvastaisista toimista sekä putkapahoinpitelyistä. Kaikki eivät vain ole sopivia poliisin ammattiin.

Jari Ronkaisen Vierailija-kolumni Ilmastokapinan panttivankina – sisäministeri ei kyennyt tuomitsemaan mielenosoittajien toimintaa

Perussuomalaiset eivät ymmärrä ilmastokeskustelua tai eivät halua ymmärtää. Syy saastumisesta vieritetään muiden maiden niskaan. Puhutaan siitä, kuinka paljon esimerkiksi Kiina tai Intia saastuttavat. Meidän ei siis tarvitse tehdä mitään ilmaston eduksi, vaan annamme rauhassa Suomen saastua. Eiköhän ole parasta, että jokainen katsoo ensin omaan napaansa.

Kun puhutaan laittomuuksista, ehkä Ronkaisen tulisi kohdistaa seuraavaksi huomionsa omaan puolueeseensa. Siellä, jos missä, tapahtuu laitonta toimintaa. Elokapinan toiminta perustuu julkisuuden hakemiseen. Ronkaisen kirjoitus oli palvelus Elokapinalle, sillä nyt se sai taas lisää julkisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu