Lukijalta: Vanha mies: Aikansa kaikella ja ihmiselolla rajansa

P. Antti Manninen

Vanhana miehenä minua ovat viime aikoina kiinnostaneet menneen 80 vuoden tapahtumat, sillä synnyin noihin aikoihin. Kuitenkin voi olla, että läheiseni eivät pääse juhlimaan 80-vuotispäivääni. Olenhan kuitenkin mies, jonka elinajan odote on pienempi kuin esimerkiksi Siiri Rantasella, joka hiihtää vuosittain Salpausselän laduilla.

Minulle aiheuttaa pahan olon tunteen, että viikosta tai kuukaudesta toiseen meitä piinataan koronalla, koronalla, joka leviää koko maahan ja tappaa kaikki vanhat, joilla on kriittisiä sairauksia. Pelotellaan, että virus leviää, jollei sitä saada rajoitettua testein, karanteenein, etäkoulutoimenpitein ja maskein.

Pelkään, että lapsemme tai lapsenlapsemme eivät anna meille anteeksi tai voi unohtaa, että meidän takiamme yhteiskunta ja yritykset ajautuivat kuoleman porteille tai jopa konkursseihin koronan pelossa – ja samalla heidänkin tulevaisuutensa.

Yhteiskunnan ainoana tavoitteena oli pitää vanhoja hengissä mahdollisimman pitkään ymmärtämättä, että ihmiselolla on rajansa.

Hanna Myyrän Esalainen Koronataistelussa pakkokeinot voivat kääntyä itseään vastaan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu