Lukijalta: Raamatun totuudet ratkeavat odottelemalla

Arto Mielonen

Lauantain 3.10.2020 Esalainen uutispäällikkö Tarja Koljonen kirjoitti avioliittokysymyksestä ja kansan kirkkomme tulevaisuudesta. Olen paljon asiaa pohtinut ja tullut siihen tulokseen, ettei kirkollamme ole enää tulevaisuutta, jos Raamatun sana ei enää ole perustana kirkossamme. Minullekin on muutama kirkon aktiivijäsen ilmoittanut, että eroaa kirkosta, jos samaa sukupuolta olevia ruvetaan vihkimään.

Jos haluamme pitää kirkon pystyssä lapsillemme, olisi tärkeää kysyä, mitä Pyhä Jumala on tästä asiasta mieltä. Jos nyt poistamme opetuksestamme Raamatun ilmoittaman Jumalan tahdon ja synnin olemuksen meissä ihmisissä, silloin ei ole myöskään Jeesuksen tekemällä synnin sovituksella enää merkitystä. Anteeksiantoa Jumalalta ei silloin tarvita, jos ei meissä ole enää syntiä.

Jos kaikkea moraalitonta saa tehdä ilman vastuuta, sateenkaariväki sopikoon myös sen, ettei helvettiä ole ja ei ole viimeistä tuomiotakaan? Laitetaan siis kirkot kiinni, kun ei niillä ole kohta muuta virkaa kuin ilmastonmuutoksen pysäytyksessä. Sekin jäänee haaveeksi, kun planeettamme on menossa pahasti huonoon jamaan?

Itse uskon vielä kirkkomme menestykseen, jos pidättäydytään Jumalan sanassa, julistetaan synti synniksi, kehotetaan parannukseen sekä kerrotaan selvästi, ettei pelastua voi kuin Jeesuksen sovituksen kautta Jumalan armosta.

Jos Raamatusta nyt luovutaan, voidaan laittaa lappu luukulle samoin tein. Minä en ainakaan seurakuntaa silloin tarvitse, jos ei helvettiä ole enää olemassa, eikä syntini tarvitse sovitusta, eikä kuolemani jälkeistä tuomiota tule. Enää ei siis tarvitse tehdä parannusta kohta mistään, vaikka Raamattu näin sen selkeästi kehottaakin.

Me ihmiset, piispat ja papit voimme päättää mitä vain, mutta nyt vielä kirkkomme uskontunnustuksessa lausumme, että Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Raamatun mukaan Jeesuksen omat saavat pelastuksen, muut joutuvat kadotukseen. Tuonpuoleisessa viimeistään tämä kaikki siis ratkeaa.

Minä en halua pelata venäläistä rulettia ja odottaa, vaan huudan tänäänkin, Jeesus armahda minua syntistä. Tahtoisin myös polvistua kotikirkossani ja nauttia ehtoollista yhdessä.

Kirjoittaja asuu Asikkalassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut