Lukijalta: Eläimilläkin paremmat oikeudet kuin vanhuksilla, jotka voidaan jättää heitteille

Anne Rosti

Melkein yhdeksänkymppinen anoppini kotiutettiin äskeittain Orimattilan terveyskeskuksesta. Lääkärin epikriisin mukaan potilas kotiutettiin hyväkuntoisena.

Panee miettimään, millainen on huonokuntoinen potilas. Anoppi ei kunnolla pysy pystyssä, huimaa, on sydänongelmia ynnä muuta.

Kotiutustiimi kartoitti illalla tilannetta. Aamulla hoitajan piti tulla kahdeksan ja kymmenen välillä. Liian vähäisen henkilökunnan takia oli jossain mennyt pidempään, joten niin sanottu aamupala ja lääkkeenjakelu tuli puoli yhdeltätoista. Kaikki kiitos ja kunnia ylikuormitetuille hoitajille, syy ei ole heissä.

Pitäisikö asioista päättävien miettiä, että kaikista meistä tulee joskus vanhoja. Kuka haluaa tulla hoidetuksi näin huonosti? Omaistenkin jaksaminen alkaa olla vähissä. Kuka heitä sitten hoitaa, kun ongelmat kertautuvat?

On tämä kummallinen hyvinvointiyhteiskunta, kun täällä eläimilläkin on paremmat oikeudet kuin vanhuksilla, jotka voidaan jättää heitteille. Kaikilla ei ole edes omaisia pitämässä puolia. Toivottavasti en elä vanhaksi.

Kommentoi