Lukijalta: Pormestarikelkka kääntyy – Lahdessa ei olla valmiita valveutuneeseen järjestelmään

Hannu Himanen

Lahden kunnallispoliittinen meno saa päivä päivältä yhä neuvostoliittolaisempia muotoja. Vaalivuosi lähestyy, ja poliitikot pelaavat itseään parempiin maalipaikkoihin. Hirvittää, mitä kehno luottamustyö kantaa tulevina entistä vaikeimpina vuosina kaupunkilaisen syliin.

Olen kokeneen kokoomuspoliitikko Ilkka Viljasen kanssa samaa mieltä siitä, että nyt ei ole otollinen aika suhmuroida pormestareita ja suojatyöpaikkoja, vaan on ajateltava valtiomiesmäisemmin. Olen myös pormestarikelkkaani kääntänyt: Lahdessa ei olla valmiita valveutuneeseen järjestelmään, jossa kunnallista valtaa keskitetään ja kavennetaan.

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Putula kiistää puolueen uuden pormestarikannan liittyvän kostonhimoon – "Ei tämä ole mikään Lähi-idän konflikti"

Lahtelainen päättäjäkulttuuri, jossa turvaudutaan ”luottamusta mittaavien” toverituomiovaliokuntien käyttöön, ei voi kestää toveripormestareitakaan.

Korona-aika on nyt kova. Taitava poliittinen työ eikä tahtokaan auta tulevilta kuntatalouden kurimuksilta. Päättäjiltä kaivataan entistäkin viisaampaa ja yhteistyökykyisempää otetta. Politiikassa saa myös uhrautua, jos tietää, että toimii yhteisen edun puolesta.

Kirjoittaja on opetusneuvos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu