Näppis: Miksei kaupungin investointeja voi jakaa useammalle vuodelle?

Miksei kaupungin investointeja voi jakaa useammalle vuodelle? Pakkoko sitä on lätkäistä yhdelle vuodelle yli 100 miljoonaa?

Ajaako hallitus koko maan alas? Korottakaa vain polttoaineveroa. Korotuksen seurauksena käytetään vain vähemmän mm. ravintola-, parturi- ja remonttipalveluja. Osaakohan hallituksenjäsenet päätellä, mitä se tarkoittaa. Kaatakaa se hallitus.

Kiitos Melanen kirjoitit kauniisti Omalähiö lehdessä Liipolasta. Kiittää liipolalaiset.

Lahden tulee sijoittaa nyt koulutukseen ja huumeiden vastaiseen työhön. Ei kalliisiin katukiveyksiin ja pormestariin.

Liittyisikös kiinnostus jäljitykseen tassuparien lisääntymiseen Suomessakin?

Eläkeläiset lähtekää sankoin joukoin vaaliuurnille kunnallisvaaleissa ja äänestäkää eläkkeellä olevaa ehdokasta, etumme ajajaa.

Tuleekohan Käkeläntiestä ABC:n ja Viljamaantien välillä yksisuuntainen? Siltä se ainakin näyttää.

Kaikki asumiseen ja elämiseen liittyvät verojen korotukset tappavat suomalaisuuden etenkin vanhukset ja eläkeläiset. Suomea ei ole ilman suomalaisia ihmisiä.

Ei heru kiitosta Elokapinalle. Poliisilla tärkeämpiä tehtäviä kun paapoa kymmenien partioiden voimin kadulla istuvia niskoittelijoita. Jotain rotia!

Ei ihmisen moraali, oikean ja väärän erottaminen ei ole riippuvainen tulonsiirroista, vaikka köyhyystutkijat niin uskovat. Rutiköyhän ihmisen moraali kertoo siitä, että köyhän moraalia ei peilin eteen tarvitse mennä arvioimaan.

Olisi kiva tietää suomalaisten firmojen nimet, jotka ovat siirtäneet tuotantoaan Kiinaan.

Päijät-Häme taas pääsi sairaanhoidon alisuorittajana uutisiin. Kiireettömän hoidon huonoin. Hyvinvointiyhtymä on täyttänyt Lahden kyykyttäjien toiveet.

Timonen ja Mäkinen esittelivät lukuja: Lahden sivistyspalveluihin 20 miljoonan säästöt (=pois koululaisilta), mutta kaupungintaloon tällätään 23 milj.

KokoomusIlkalle tiedoksi, että kokoomuksen jengi se yhteistyön tuhoaa. Äänestyksissäkin toimivat vastoin kaupungin päätöksiä.

Kun taas on kaupungin talousarvion käsittelyn aika, voisiko toimitus selvittää ja julkaista, kuinka moni kaupungin asukkaista maksaa kunnallisveroa, ja paljonko Lahden velka on kunnallisveron maksajaa kohti.

Lahti alkaa olla kuin Vilenin Sulon huoltoasema – tiet ja radat menevät ohi.

Kulttuurimenot aivan ylihinnoiteltu Lahdessa. Kukahan pöllö nuo rahoituskulut keksii, ei voi kuin ihmetellä summia. Kaupunginvaltuutetuille ynnä muille, joilla kulttuuri palvelut ilmaisia, on ne muutettava maksullisiksi!

Kiitos kaikille, jotka jouluvaloilla meitä lahtelaisia jo piristävät.

Ohisalon emämoka Lokakapinan hoidossa. Eroa, kun et pystynyt tukemaan virkavaltaa!

Keikkatyöläinen, esittele itsesi, ryhdy töihin..et ole opiskelijan roolissa, työpaikalla odotetaan ammattinsa osaavaa henkilöä. Ei ole aikaa opettaa, miten vaippa vaihdetaan tai potilas syötetään...siis älä tule, jos et ammattiasi osaa!

On surkeaa seurata kokoomuksen toimintaa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Puolueesta on tullut populistinen ja aggressiivinen.

Nyt on aika lopettaa Spatiumin ylläpito, koska nyt on ylimääräisten, turhien kulujen karsimisen aika. Lahden Tilakeskus osaa hoitaa myös Spatiumin järjestämien olutjuhlien järjestelyt, jos sellaisiin on kerran varaa.

Erilaisten palveluiden hinnat ovat nousseet roimasti, jopa välttämättömien, kun mm. terveydenhoitoalan toimintaa on myyty sijoitusyrityksille. Samaan aikaan elinkeinoelämän vaikuttajilla on aggressiiviset pyrkimykset heikentää työntekijöiden tulotasoa. Tällä menolla kulutus hiipuu ja pahoinvointi lisääntyy yhteiskunnassamme.

Kouluväkivaltaa tekevät oppilaat on erotettava koulusta, opettajat ja rehtorit toimikaa.

Milloin miehet ovat edustettuna Tena-pissavaippa tv-mainoksissa? Jotain tasa-arvoa tähänkin asiaan.

Onko totta, osoitamme mieltä tukkimalla ruokakauppojen ovet. Meitä ei saa poistaa, kun emme itse käytä väkivaltaa.

Kyllä jaksais paremmin, jos olis viikko vapaata. Niin kuin 4-vuorolaisilla on.

Mitä, jos Lahti ulkoistaisi kaupungin päätöksenteon esim. ruotsalaisille. Loppuisi tappiokierre.

Mopopojat ja -tytöt, nyt olisi tarpeen tarkastaa valot!

Kannatan pormestarimallia. Mutta en poliittisena valintana, vaan normaalisti virka-suhteisena. Mieluummin ei kenenkään jäsenkirjaa.

Keskustapuolueen kannatusluvut eivät parane puheenjohtajaa vaihtamalla. Keskusta on unohtanut maaseudun, ruoan omavaraisen tuottamisen, ja perinteiset keskustan ajamat asiat. Keskusta ei ole eikä lähde nousuun hännystelemällä vihreitä ja demareita. Palatkaa juurillenne. Kulmuni sentään puolusti koko Suomea. Saarikko on pääkaupunkiseudun kasvatti. Herätkää!

Voisiko joku minua fiksumpi selittää, miksi koronatartunnat vaan voimakkaasti lisääntyvät maissa, joissa maskia pakko käyttää. Kertokaa.

Mikä on se äijäporukka joka ikinen aamu klo 8 Paavolan cittarin ovien takana rynnimässä. Sisään kun pääsevät kassojen läpi kiireellä kahvilaan. Onko ken ties oma pöytä varattuna ettei toiset kerkiä siihen?

Kerropa Kuosmanen, missä suhteessa J. Hurmeen ulkoinen habitus eroaa edukseen niistä E. Pakarisen roolihahmoista.

Ihmettelen sitä, että miksi muutama nainen virkkaa jatkuvasti kaup.valtuuston tilaisuuksissa, eikä pj. puutu tähän valtuutettujen ala-arvoiseen käytökseen?

Jos kahdeksan kansalaista, joiden nimet tiedetään, pahoinpitelee yhden kansalaisen niin pahoin, että tämä täytyy elvyttää, saa näistä kahdeksasta ainakin neljä kunnon tuomion. Mutta jos pahoinpitelivät ovat poliiseja tai putkavahteja, tuomion saa vain yksi, samoin kuin USA:ssa. Ja kohta käytäntö on varmaan sama kuin Amerikoissa, poliisille ei tuomiota edes surmatyöstä. Sieltäkö oppia on otettu Suomen poliiseille ja oikeuslaitoksiin?

Sirkku Hilden on pettynyt kokoomuksen päätökseen pormestarimallissa ja latelee syytöksiä. Voisiko olla niin, että kokoomus onkin kuunnellut äänestäjien mielipiteitä?

Lähimaksu olisi turvallinen ja kätevä tapa linja-autoissa maksaa matka kolikoiden sijaan. Ei aiheuta kuskille koronariskiä.

Outo kannanotto poliitikolta, että kotitalousvähennyksestä hyötyvät vain rikkaat! Entä työn suorittajat, jotka työllistyvät – ja veronsa maksavat? Entä esim. kotinsa siivoamiseen apua tarvitsevat pieneläkeläiset?

Sinä, joka olet terve ja kuvittelet olevasi ulkopuolinen koronaongelmassa, herää! Sinä olet osa tätä ongelmaa, siksi käytä maskia kaikissa julkisissa tiloissa!

Hesan mielenosoittajat kuuluu extinction rebellion kans.väl.puulaakiin, jonka tavoitteena on tulla poliisin pidättämäksi, siksi istuivat vaan.

Silmäpolilla Päksissä vanhus tuli lääkärin lähetteellä kutsuttuna operointiin. Oli ala-arvoisesti vastaanotossa kohdeltu potilasta. Onko työntekijät oikeutettuja ala-arvoiseen kohteluun? Mielensä pahoittanut 86 v.

Miksi yksi taloyhtiö Lahdenkadulla ei hoida katuosuuttaan? Jalankulkijat saa kävellä märässä ja liukkaassa lehtimössössä

Miksi kunta rakentaa koulun ja sitten maksaa vuokraa itselleen. Ei omakotiasujakaan maksa vuokraa itselleen. Käyttö ja huolto kustannukset on asia erikseen.

Kilpailutus ostetaan halvalla ja vaaditaan laatua. Kumpi kalliimmaksi, korona-aika.

Jos Rehula valitaan Pukkilan kunnanjohtajaksi, niin kai hän muuttaa sinne. Outoa, jos hän kuntavaaleissa pyrkii Hollolan valtuustoon. Siinähän menee puurot ja vellit sekaisin.

Pelkästään tuli ei tuhoa sademetsiä, vaan huumeviljelmät ovat osasyyllisiä jopa 40 000:n neliökilometrin tuhoutumiseen. Miettikääpä sitä! Ilmastonkin kannalta esim.

Poliisi ratsaa aina näin syksyisin pyöräilijöitä. Valojen puuttuessa voisi suihkauttaa hieman pippuria silmille.

Kerrankin kokoomuksen kanssa samaa mieltä: ei pormestaria Lahteen! Bravo!

Niin, me lähihoitajat olemme siivoojia, keittiötyöntekijöitä, pyykkäreitä, pesijöitä, autokuskeja, toimistotyöntekijöitä ja koko ajan tulee lisää töitä, mutta palkka on aina yhtä huono. Ja se tärkein, asukkaiden hoito, on toissijaista. Alanvaihto on mielessä joka päivä. Tsemppiä kanssasisarille!

Valtuuston pitää edustaa kuntalaisia ja kuntalaisten tahtoa. Lahtelaiset eivät halua pormestareita.

Entäs koronasta toipuneet? Määrä ja vaikka prosentti tartunnan saaneista.

Kuka tietää totuuden, kaupungin kaikki sisäiset yritykset, monet johtajat ja alipäälliköt, pormestari, tonttikaupat ostot ja myynnit nämä tuovat turvan ja tulevaisuuden meille? Vai joku muu!

Ollaanko Lahtea myymässä Ruotsiin?

Vai on lähihoitajan työ henkisesti ja fyysisesti raskaampaa kuin sairaanhoitajan työ?! Tähän totean vain, että eipä taida kyseisen näppiksen kirjoittajalla olla sairaanhoitajan toimenkuva hallussa.

Maskin hyödyt olivat jo keväällä kiistattomat, mutta koska niitä ei riittänyt kaikille, Marin ei sitten suositellut niitä kenellekään? Voiko tämän sosiaalidemokraattisempaa logiikkaa ollakaan? Mitenkähän mahtaa olla totuus tuoreen EU -tukipaketin suhteen?

Meitä demarijäseniä on muitakin kuin minä, jotka eivät hyväksy tässä taloustilanteessa pormestarimallia Lahteen. Jäitä hattuun.

Oppositiopuolueet saavat enemmän media-aikaa kuin koskaan. Se on demokratiaa, mutta kuvastaa hyvin esim. päätoimittajien elämänkatsomusta ja puoluekantaa. Tarvitaan lisää puolueettomuutta!

Yötaivas sakeana hanhien äänistä – vaikuttavin draama ikinä.

Hyvä Elisa Lientola. Toivottavasti kokoomuskin muuttuu sivistyspuolueeksi ja änkyrät siirtyy siihen ainoaan puolueeseen mihin taantuneet kelpaavat.

Lahdes nelisenkymmentä titteliä ja virkanimeä ja päällikköä. Olis tutkijan paikka onko kaikki tarpeellisia?

Jos ihmisten kulutusta halutaan ohjata ekologisempaan suuntaan, sen pitäisi olla halvempaa kuin perinteiset vaihtoehdot. Esim. jos sähköauto maksaisi vaikka vain 70 % bensa-auton hinnasta, ostaisin. Nythän se on juuri päinvastoin. Pätee tuotteeseen kuin tuotteeseen.

Hienoa Metsäteollisuus! Vihdoinkin duunari pääsee itse päättämään työehdoistaan.

Mikä on vetyautojen kehittämisen tilanne nykyään, otettaisiin selvää, ennen kuin sähköautoja tuputetaan valtion tuella ja vaaditaan rakentamaan latauspisteitä.

Mitä, jos Lahti ulkoistaisi kaupungin päätöksenteon ruotsalaisille, loppuisi tappiokierre.

Miksiköhän sairaustermistö "testaa, eristä ja jäljitä" ilmentää toimia elämänalueissa yleensäkin paremmin kuin hyvinvointitermistö? Koronaa ennen koronaa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu