Lukijalta: Urheiluautoilijat ei saanut tukea, koska vuokra oli liian pieni

Tapio Tuominen

Päijät-Hämeen Urheiluautoilijat tarkentaa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) avustustusasiaa, jota ESS jutussaan 30.9.2020 toi esille.

Haimme tukea toimintaamme syntyneeseen alijäämään tietämättä että myöntämisperusteet olivatkin toiset kuin hakemusehdoissa ilmoitettiin.

OKM:n ylitarkastaja Hannu Tolonen kertoo jutussa, että myöntämisperusteet ovat samat kuin muissakin tukien perusteissa aikaisemmin. Tämä ei kuitenkaan millään muotoa tullut esiin kyseisen tuen hakuperusteissa, ei ainakaan niin, että asiat avautuisivat tahoille, jotka eivät jatkuvasti ole tukia hakemassa.

On totta, että meille syntyi 15 000 euron alijäämä. Meillä on perinteisesti kaksi kilpailua vuodessa, ja toinen niistä jäi järjestämättä koronasta johtuen. Pieniä jäsenmaksutuloja lukuun ottamatta meillä ei ole juuri muita tuloja kuin kilpailujen tuotot. Eli puolet vuoden tuloista on poissa.

Emme toki hakeneetkaan koko syntynyttä alijäämää, vaan haimme tukea siihen loveen, joka todellisuudessa syntyi toimintaamme koronasta johtuen. Emmekä edes odottaneet tuhansia euroja. Näin jälkikäteen tukipäätökset nähtyämme olisimme olleet tyytyväisiä paljon pienempään summaan.

Teimme kielteisestä tukipäätöksestä oikaisuvaatimuksen ja samalla esitimme, että OKM avaa perusteita, miksi tukea meille ei myönnetty tai ei myönnetä. Vasta oikaisuvaatimuksen kielteisessä päätöksessä avattiin myöntämisen perusteita.

Jää ärsyttämään tämä epäarvoisuus.

Tärkeimpänä perusteena avautui, että meillä on liian pienet vuokrakulut! Muita pakollisia kuluja ei millään muotoa otettu huomioon, vaikka muut kulut ovat samansuuruiset kuin vuokrakulut!

Oikaisuvaatimuksen yhteydessä kiinnitimme huomion siihenkin, että eräs toinen urheilulaji sai tukihakemuksensa läpi lähes 80- prosenttisesti. Ja kuten ESS:n juttu kertoo, moottoriurheiluseuroista ei ainutkaan saanut tukea.

Ymmärrämme toki, että pääsyy tukien eväämiseen on liian pieni potti, yhteensä vajaa neljä miljoonaa euroa. Mutta sitä emme ymmärrä että pitäisi ”hölvätä” vuokriin enemmän, että saisi tukea.

Ei tämä korona eikä saamatta jäänyt tuki seuraamme kaada, mutta jää ärsyttämään tämä epäarvoisuus ja muukin. Lopuksi voisi perustellusti sanoa OKM:n avustuksille ja perusteille, perinteisesti – pitäkää tunkkinne!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.