Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Miten kaikki mahtuvat lasikaton alle?

Lahden kaupungin nettisivuilla kerrotaan kaupungintalon peruskorjauksen hankesuunnitelmassa lasikatosta: ”tutkitaan mahdollisuudet sisäpihan kattamiselle lasikatteella”. Olisi todella kiinnostavaa tietää, miten lasikatto on ajateltu toteuttaa.

Etelä-Suomen Sanomat (Vili Uuskallio 21.9.2020) kertoo vähän laajemmin 3,5 miljoonaa euroa maksavan katteen suunnitelmista: ”Ajatuksena on, että sisäpihasta syntyisi kaupunkilaisten yhteinen tila ja kohtaamispaikka, joka olisi käytettävissä erilaisiin tapaamisiin. Tilaa sisäpihalla on 100–150 hengen tilaisuuksille. Alkuperäisen suunnitelman mukaan rakennuksessa voisi työskennellä noin 110 henkeä. Sisäpihan kattamiseen pohjautuva vaihtoehto tarjoaa työtilat noin 145 henkilölle. Nykyisin kaupungintalo on noin 75 ihmisen työpaikka. Rakennuksessa työskentelevää henkilöä kohti laskettuna investointikustannukset ovat alkuperäisen hankesuunnitelman mukaisessa mallissa noin 170 000 euroa. Laajemmassa saneerauksessa kustannus henkilöä kohti alenisi 153 000 euroon.”

Katon alle pitäisi siis mahtua sekä melko suuret yleisötilaisuudet että ainakin 35 hengen työpaikat. Ehkä joku asiantunteva voisi kertoa ja vaikka kuvata, mihin katto ja rakennelmat sijoittuisivat.

Kaupungintalo, Lahden ainoita historiallisia nähtävyyksiä, saneerattiin 1980-luvun alussa, kun se onneksi ei tulipalossa palanut ihan pilalle, vaikka sammutusvesi ei riittänytkään katolle asti.

Saneeraus tehtiin asiantuntemuksella ja kotiseuturakkaudella hyvin ja kauniisti. Kaupungintalon arvo on mittaamaton – sitä ei mitata virkamiesten työpaikkojen lukumäärällä.