Lukijalta: Erkki Tuomioja vastaa Jukka Tarkalle: En ole vähäisimmässäkään määrin samaa mieltä Venäjän kanssa

Erkki Tuomioja

On hienoa, että olemme Jukka Tarkan (ESS 1.10.) kanssa samaa mieltä siitä, että europarlamentti käyttäytyy toisinaan samalla tavoin kuin entisen Teiniliiton liittokokous.

Itse asiastakin olemme samaa mieltä, kun 3.9. kirjoitin Facebookissa: "Tieto jonka mukaan Aleksei Navalnyi olisi joutunut Novitshok-myrkytyksen uhriksi ei valitettavasti edes yllätä. Nyt seurataan tarkasti Venäjän reaktioita. Pelkkä kieltäminen ei ole uskottava, elleivät maan viranomaiset ole valmiita sellaiseen kansainväliseen yhteistyöhön tapauksen selvittämiseksi, joka johtaa myös syylliset vastuuseen, olivat he missä tahansa." Saman totesin myös Hufvudstadsbladetin kolumnissani 15.9.

Tarkka kirjoittaa: "Venäjällä ja Tuomiojalla ei kuitenkaan syytä loukkaantua siitä, että arkijärjen mukaan tällainen käytös viittaa enemmän syyllisyyden kuin syyttömyyden suuntaan."

Tässä Tarkka on toki oikeassa. Sen sijaan minulla on syy loukkaantua siitä, että Tarkka näin tökerösti haluaa esittää, että olisin muka vähäisimmässäkään määrin Venäjän kanssa samaa mieltä asiasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut