Lukijalta: Grahn-Laasonen ja Jokinen: Itäratalinjaus on kallis ja järjetön miljardimittaluokan virhe

Kokoomuksen kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen (kuvassa) ja Kalle Jokinen kysyvät, nukkuivatko hämäläiset ministerit ja hallituspuolueiden kansanedustajat itäratalinjausta tehdessä. Juha Peurala

Sanni Grahn-Laasonen, Kalle Jokinen

Sanna Marinin (sd.) hallituksen tuore itäratalinjaus Porvoon ja Kouvolan kautta on täysin järkeä vailla. Se on ennennäkemättömän vahingollinen Lahden ja koko Päijät-Hämeen kehityksen kannalta.

Harvoin osoitamme syyttävällä sormella kollegojen suuntaan, mutta nyt on pakko kysyä, missä nukkuivat hämäläiset ministerit ja hallituspuolueiden kansanedustajat?

Ratalinjaus jättää Lahden ”pussin perälle”, kehittämisen katveeseen, ja uhkaa heikentää Lahden pendelöintiyhteyksiä ja elinvoimaa osana metropolialuetta.

Viime hallituskaudella Kokoomus onnistui neuvottelemaan Lahteen lähes 200 miljoonan euron kehätieinvestoinnin, joka vahvistaa Lahtea liikenteen solmukohtana.

Porvoo-Kouvola-reitti veti pitemmän korren itäsuunnan ratavalmistelussa

Nyt Marinin hallitus on jättämässä Lahden 200 000 asukkaan talousalueen pois itäradan varrelta, vaikka Lahden oikorata on maamme uusin ja nopein raideyhteys.

Juuri kun teimme viime hallituksessa Lahdesta yliopistokaupungin, Marinin hallitus hankaloittaa itäratalinjauksellaan myös LUT-yliopiston toimintaedellytyksiä.

Itäratalinjaus on kallis ja järjetön miljardimittaluokan virhe. Lahden oma ministeri, Ville Skinnari (sd.), miten on mahdollista, että tällainen katastrofilinjaus pääsi hallituksessa läpi sormin?

Väärille raiteille luisuva juna on vielä pysäytettävä!

Kirjoittajat ovat kokoomuksen kansanedustajia.

Lahti arvostelee liikenne- ja viestintäministeriötä itäisten raideyhteyksien valmistelusta

Mika Kari pettyi valtiovallan ratapäätökseen: "Itärata etenee nyt poliittista ohituskaistaa"

Pääkirjoitus Itärata eteni Päijät-Hämeen kannalta väärään suuntaan

Johannes Koskisen Vierailija-kolumni Kuka päättää ratalinjoista? Hankeyhtiö ei oikeuta poikkeamaan lain selvistä velvoitteista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu