Lukijalta: Oikea paikka tekojäälle Lahdessa on Kisapuisto

Heikki Laine

Olen sivusta seurannut keskustelua tekojääkentän rakentamisesta Lahteen. Sijoituspaikaksi on esitetty ainakin Launeen aluetta ja Kisapuiston pesäpallokenttää. Minun ehdotukseni on Kisapuisto. Jäädytysputkistot asennettaisiin pesäpallokentän vierellä olevalle nurmialueelle. Silloin hyväkuntoisen pesäpallokentän pintaa ei tarvitsisi nostaa pois.

Nyt lähes käyttämätön nurmialue on niin suuri, että siihen jäädytettävälle kentälle mittausteni mukaan mahtuisi tarvittaessa aivan hyvin pikaluistelijoidenkin 330 metrin ratakierros ainakin, jos hilpaistaan pieni kaistale nykyisen hiekkatekonurmen reunasta. Isoja puita ei tarvitsisi poistaa.

Tämä merkitsisi kahta kärpästä yhdellä iskulla. Saataisiin aikaisin luistelualue, kun säät lämpenevät entisestään. Se olisi myös ratkaiseva parannus Lahden Mailaveikkojen harjoitusolosuhteisiin.

Lähes kaikki juniorit voisivat toimia sillä kentällä ja aikuisjoukkueille jäisi iso kenttä. Kun LMV:n nyt Hollolan Heinsuolla tapahtuva harrastepesis lasketaan, seura liikuttaa 23 pesäpallojoukkuetta eli lisää kenttäpintaa tarvittaisiin.

Tämä olisi merkittävä parannus myös lähikouluille. Nyt vajaakäyttöinen alue olisi jatkossa tiiviissä ympärivuotisessa käytössä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.