Näppis: Katetaan samalla projektinumerolla myös älypyörätie, keinohiihtoladut ja Enonselkä

Nyt kun kaupungintalon sisäpiha aiotaan kattaa, katetaan samalla projektinumerolla myös uusi älypyörätie, keinohiihtoladut ja vaikka Enonselkä veneilijöiden tarpeisiin. Saadaan kaupungin "olohuone" isommaksi ja samalla töitä niin virkamiehille kuin lomautettaville ihmisille Päijät-Hämeen alueella.

Eipä näkynyt kaupungin johtajaa, eikä ministereitä voivottelemassa. Kahden työntekijän toimisto lopetettiin ja jäätiin työttömäksi. Yhtä paha tilanne meilläkin.

Suunnitelmien osaamattomuuttako? Ilmoitusluonteisena asiana Kaupungintalon remonttiin yli 3 milj. ja myös älypyörätiekustannuksiin suuri lisäys.

Keskiv. lehti. Vili Uuskallio, 23.9.20, kirjotti täyttä asiaa Aito Iskelmä -kanavasta.

Laittakaa hyvät ihmiset heijastimet hihaan ja valot polkupyörään! Pimeät aamut ja illat on taas täällä.

Voisiko joku leipomo valmistaa aitoja vesirinkeleitä. Rapsilla leivotut aiheuttaa huonoa oloa. Myös piparit, ns. voirinkelitkin sisältää rypsi- tai rapsiöljyä. Miksi?

Lahti säästää ulkovalaistuksen vähentämisellä omien nettisivujensa mukaan 150 euroa vuorokaudessa. Ja konserni- ja tilajaosto (5 jäsentä) päätti antaa kaupungintalon remontille lähes neljä miljoonaa lisää...

Elvytys, minkä ansiosta syntyy uutta työtä, on tärkeämpää ihmisille kuin verohelpotukset. Nyt on tärkeää myönteinen ja kannustava asenne VM:n ja Kuntaliiton virkamiehiltä, eikä jatkuva narina. Yritykset ovat vastuussa omasta tuottavuudestaan, investoikaa yli poistojen, älkää olko ahneita, voiton maksimointi ei ole oyl:n vaatimus.

Nuo maskiohjeet ovat aivan mahdottomat. Pitäisi olla mukana iso laukku, jossa olisi vesipullo, käsidesipullo ja pyyheliina, kun on menossa bussiin, metroon ja kauppaan. Käytäntö on ihan erilainen kuin teoria. Siksi maskeja ei käytetä, kun niiden oikein käyttö tehdään ohjeissa täysin mahdottomaksi.

Lahden keskusta on surkeuden huippu. Onneksi ei ole mitään tarvetta käydä siellä. Ja ihan vinkkinä, ei se keskusta ainakaan parane autoilua hankaloittamalla. Vasten kansan tahtoa tehdyt päätökset eskaloituvat nyt keskustassa. Pitäkää hyvänänne.

Lahden eliittijoukot päättivät laittaa 22 miljoonaa kivilinnansa ehostamiseen. Ja samaan aikaan laittoivat kaupunkilaisille kyselyn, että mistä säästää.

Ei niitä ammuttuja valkoposkihanhia saa jättää supien ja varisten ruuaksi, ne on hävitettävä hautaamalla tai polttamalla, ely-keskuksen määräys!

Kaikkihan me kuolemme johonkin "tautiin". Jotkut vaan ovat tartuntatauteja, joita voitaisiin välttää. Syöpä ja sydäntaudit eivät ole näitä.

Lintuasiantuntijat, ei ministeri, ovat kertoneet, että hanhille tarvitaan ruokailupeltoja ja että niitä on mahdollista toteuttaa. Ei puututa asioihin, joista emme ymmärrä mitään.

Päijät-Hämeen Kiinteistöliiton yksi tehtävä on neuvoa kiinteistön omistajia veroasioissa. Nyt liitto suunnittelee säätiöittävänsä saamansa rahat. Osa verosuunnittelua.

Kaupunginjohtaja odottaa valtiolta pikaista tukipakettia liittyen Scanian bussitehtaaseen. Miten hän kehtaa? Kaupungissa hassattu rahaa aivan hölmöihin asioihin. Älypyörätie muun muassa? Ja kuka sen suunnitellutkaan ja unohtanut sillan, joka maksaa veromarkkoja 1 miljoonan voi Timosen kanssa mennä sitä pitkin ajelemaan. Nuoret, opiskelkaa ja lähtekää Lahdesta pois.

Nostalgiaradio. Sama lista pyörii eikä mitään kunnon nostalgista, ei yhtään 1950–60 luvun musiikkia.

Kaupungintalon sisäpiha katetaan, kun Helsingissäkin on paljon katettuja sisäpihoja. Hehhehhe.

Ei voi olla totta! Sata vuotta vanhan historiallisesti arvokkaan kaupungintalon sisäpiha pitää nyt kattaa. Ei voi enää hullumpaa touhua olla. Eikö edes museovirasto puutu asiaan?

Eipä riitä kolme kovapalkkaista pormestaria. Entäs se avustajajoukko. Kymmenpäinen joukko lisää. Kuka lähiaikoina eläköityvä poliitikko on vielä palkintovirkaa vailla? Kyllä Lahdella riittää rahaa.

PHKS Päiväkirurgia, kävin pienessä operaatiossa. Upea henkilökunta ekasta vastaanottohenkilöstä viimeiseen heräämön hoitajaan, välissä leikkaussalin väki. Kiitokset ja hyvää jatkoa teille!

Ollaan me melkoista minä-minä-kansaa: Minä en maskia käytä, minä en välitä siitä, vaikka olisinkin oireeton taudinkantaja ja tartuttaisin muut ihmiset, minä en välitä. Enkö sittenkään vaikka minä itse tai läheiseni saisi joltain toiselta minä-minä-tyypiltä tehohoitoa vaativan koronatartunnan?

Kuinka ihmeessä päättäjät voivat olla noin ajattelemattomia, että tuhlaavat rahaa ideologisiin liikennemerkkeihin. Onko myöhäistä havaita tämä typeryys. Valtakunnan tasolla rahamäärä on miljoonia!

Miten moni suomenkielinen suomalainen jää työttömäksi, kun "älylaitteet" ohjelmoidaan eli "opetetaan" käsittelemään ja "ymmärtämään" suomen kieltä?

700 kiinalaista rakentaa Viking Linen uutta matkustajalaivaa Kiinassa. Haloo! Mikä katastrofi maailmalla ja teknologia sinne. Viikkarilla en enää matkusta.

Voisiko älypyörätien alullepanija kertoa, mitä hyötyä miljoonan älypyörätiellä on verrattuna pyörätiehen tavalliselle kulkijalle?

Ilman Hitlerin armeijaa oltaisiin osa Venäjää. Natosta turva.

Historiasta ja Natosta. Ellei meillä olisi ollut omaa armeijaa, Venäjän armeija olisi täällä yhä.

Älypyörätien hinnalla olis ollut varmaan parempaakin käyttöä. Sen aikaansaajien nimet esiin. Sillähän olis saanut vaikka niitä kaupunkipyöriä käyttöön, taikka monta muuta asiaa "korjattua". Voi näitä Lahden päättäjiä.

Onko Telan pikkujouluissa päätetty Rautatienkadun polkupyöräilijän ajosuunta. Yksisuuntaista liikennemerkein näytettyä ajorataa pitkin tulla tupsahtaa pyöräilijä vastaan ja ihan luvallisesti. Talvi tulee. Viivat häviävät. Lasketaan ruumiit keväällä.

Työajan lyhennys on sitten toteutumassa jopa paljon reilummin kuin, mitä valtiovalta esittää.

Hollola lakkauttamassa Hämeenkosken kirjastoa. Törkeää. Kirjastossa muitakin palveluita kuin lainaus. Lakkauttakaa vielä koulukin, niin on kaikki palvelut poissa. Hirveen kamalaa!

Ei ihan huonosti. Ilman Aatun apua asuisimme jossakin Mongolian takana.

Nastolan kaduilla näkyy yhä enemmän päihdeongelmaisia. Eikö ketään kiinnosta? Irti Huumeista -piste Rakokiveen tai diakoniatoimintaa.

Miten älypyörätie toimii, mikä siitä tekee älykkään? Kallis se ainakin on.

Äly sitä ja äly tätä. Siis aivan älytön suunnittelu on tehnyt Lahdesta ruman kaupungin. Keskusta ja moni muu alue pilattu suuruudenhulluilla tekeleillä. Rahoja heitellään sinne sun tänne ja Lähti rapistuu.

Korona leviää, mutta mitä tekee nyt Sanna Marinin hallitus?

Suomi oli niitä harvoja Euroopan maita toisessa maailmasodassa, jota ei jossain vaiheessa miehitetty Britannian lisäksi. Ruotsia, Espanjaa ja Sveitsiä ei lasketa, eivät osallistuneet kahinaan. Vältyimme myös itäblokin kansojen kohtalolta, vaikka alueita luovutettiinkin. Kiitos puolustusvoimiemme. Historiantuntemus?

Marin tietää kyllä mitä Lahden suhteen on tehtävä.

23.9. uutisoitu. "Espanjan hallituksella erikoinen ongelma, mistä löytää kohteet EU-koronatukimiljardeille?" Meillä taas ongelmana että joudumme ottamaan velkaa maksaaksemme ilmaista rahaa niille, jotka eivät edes kykene kuluttamaan kaikkea. Todellinen avuntarveko?

No niin, seuraavaksi Lahdesta joutuu työttömäksi Stalan porukat kun sekin myytiin ulkomaille.

Hallitus haluaa investointeja Suomeen, Lahden autokori on niistä sadoista monikansallisista. Samoin kasvottomat rahastoyhtiöt hallitsevat puolta Suomea. Nämäkö hyviä investointeja?

Kävin ma riskiryhmään kuuluvana Terveystalon labrassa. Näytteenottajalla ei hengityssuojainta? Eikö THL ohjeista terveydenhuollossakaan välitetä?

Eihän se auta Sylvöjärven veden tilaa, täällä Näppiksessä purnata. Jo isäni manasi järviveden mataluutta ja rehevöitymistä. Soutuvenettäkään ei tahtonut saada rannan töyräältä ylös. Minusta kaikkia ympärillä olevia järviä, Sylvöä, Ruuhi- ja Salajärveä ja Immilänjokea pitäisi hoitaa ja kohdella tasapuolisesti, jotta niistä koituvaa iloa riittäisi seuraaville sukupolvillekin.

Kaikki työttömät ohjaaman valkoposkihanhet oikeille merkityille ruokapelloille, maanviljelijät kiittää. Lennonjohtotornit ja peltovalot valkoposkihanhien laskeutumisen turvaamiseen.

Olen samaa mieltä Vili Uuskallio. Myös Muistojen Bulevardin haluan mainita YLE 1:llä ja hienon toimittajan Jake Nymanin.

Ne ketkä eivät osaa antaa liikenteessä tilaa kaistaa vaihtaessa, ovat umpiossa kasvaneita ja itsekkäitä. Montako sekuntia se matka-aika lopulta teillä pitenee? Hyvä mieli tulee molemmille pienellä teolla!

Valtio voisi jakaa varsinkin lapsiperheille matkaseteleitä Lappiin, koska matkailu siellä on kallista. Vältyttäisiin ehkä ensi talven konkursseiltakin!

Konserni- ja tilajaostoon, mikä antoi kaupungintalon remontin lisärahat lähes neljä miljoonaa, kuuluvat Aleksi Mäntylä vihr, Alettin Basboga ja Pekka Komu sdp, Tomi Putula kok ja Jenna Koskelo kesk.

Pitkästä aikaa Lahesta positiivista -ihmiset haluavat kirsikkapuiston. Tehkää Launeen keskuspuistoon ainakin Euroopan suurin! Rahat löytyy jättämällä kaupungintalon sisäpiha kattamatta.

Älytöntä on Lahden päättäjien toiminta. Ei ole varaa polttaa katuvaloja klo 22.00 jälkeen, mutta älypyörätiehen voidaan laittaa 2,5 milj. e. Pitää laittaa vastuuhenkilöt vaihtoon. Pimeessä mennään.

Vai ajetaan Kariniemenkadulla liian kovaa. Nyt tulee kavennus suojatien kohtaan. Hyvänä lääkkeenä olisi kameratolpat, joissa aina kamerat. Tai kamera-auto parkkiin. Loppuu koheltaminen.

Kyllä olen sitä mieltä, että tv-kanava Harju&Pöntinen pitää tulla takas, sieltä tuli kuunneltavaa musiikkia. Sitä jaksoi kuunnella.

Ostin lastenlapsilleni automatkaa varten Fazerin Moomin xylitol hedelmäpastillirasioita muutaman. Myöhemmin maistoin itsekin yhden pastillin. Kauhistuin, että tämä voi tukehduttaa pikkulapsen, niin sitkeä se oli.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.