Lukijalta | Lisää puutarhapalstoja, pysäköinnin uudistus toimii

Kommentoin päivän (ESS 17.9.) mielipideaiheita tässä kirjoituksessa.

Aki Harju: Todella, mitä kertoo tutkimus 20 kansanedustajasta? Otos on minimaalinen, verrattakoon sitä mihin tahansa. Aivan liikaa 200 edustajaa. Kun on haluttu paljon määrää, niin laatu on todella kärsinyt.

Ari Saukko kommentoi ansiosidonnaista työttömyysturvaa: Entäpä, jos sitä maksettaisiin vähemmän ansainneelle enemmän kuin paljon ansainneelle? Onhan oletettavaa, että enemmän tienanneella on ollut parempi mahdollisuus rakentaa puskureita pahan päivän varalle.

Meidät paperipostia käyttävät kyykytetään taitamattomiksi omien asioittemme hoitajiksi vain siksi, että joka paikkaan vaaditaan nettiyhteys, tunnussana, salasana, pankkitunnus, sähköposti ja taito käyttää niitä, pysyäksemme mukana yhteiskunnassa, jonka tehtävä on huolehtia kaikista jäsenistään tasavertaisesti.

Viherkaupunkiin tarvitaan lisää siirtolapuutarha-alueita, jotta useammilla on mahdollisuus maanläheiseen kesänviettoon. Viljelypalstan läheisyyteen tulee taata vesipiste. Ei liene kohtuullista, että palstalle pitää tuoda kanisterilla vettä esimerkiksi kolmen kilometrin päästä järvestä!

Kaupunki voi osoittaa viheralueen, johon kansalaiset yhdessä puutarhaseuran ja muiden toimijoiden kanssa voivat rakentaa Toivepuiston (vrt. Porin vastaava).

Ei liene kohtuullista, että palstalle pitää tuoda kanisterilla vettä esimerkiksi kolmen kilometrin päästä.

Edelleen ihmettelen teknisen alan palkkoja hoitopuolen vastaaviin verrattuna huomioon ottaen koulutuspohjan ja vastuun. Kai pitää taas kannustaa hoitajat joukkoirtisanoutumiseen seuraavan sopimuksen neuvotteluaikoina, kun ei muu auta.

Katujen nimikylteissä täytyy olla suurempaa tekstiä. Niitten sijoittelu on suunniteltava paremmin, esimerkiksi sähköpylvääseen, missä pylväitä vielä on. Molempiin suuntiin parkkeeraus taas on hieno uudistus. Sellainen oli voimassa Oslossa jo kaksikymmentä vuotta sitten.

Kirjoittaja on paluumuuttanut sairaanhoitaja, eläkkeellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut