Näppis: Nyt stoppi lounas-shoppailulle

Lyseon, Kannaksen, yhteiskoulun ja Tiirismaan koululaiset käyvät ruokatauolla lähimarketeissa, kun ei kouluruoka kelpaa. Nyt stoppi lounas-shoppailulle. Koronapandemian ajaksi rajoitukset niin, ettei laumoina pyöritä kaupoissa, vaan pysytään koulun alueella ruokatunnin ajan.

PHKS:ssa on tarkka ohjeistus siitä, millä osastoilla henkilökunnan tulee käyttää maskia. Eli jos kuljemme ilman, meillä on siihen työnantajan ohje. Potilaille vain tiedoksi...

Näin korona-aikana välin pitämättömyys on välinpitämättömyyttä.

Fortum osti Saksasta kivihiilivoimalan, vaikka Saksassa ollaan lopettamassa hiilivoiman käyttö. Lisäksi hankittiin pääosakkuus eli kaasuputken rakentamiseksi Venäjältä Saksaan ja nyt putkiston käyttöönotto on epävarmaa. Turvaudutaanko taas valtion eli veronmaksajien apuun Fortumin tukemiseksi? Ketkä näistä sijoituspäätöksistä ovat vastuussa?

Ei tämä näin voi mennä! Rehellinen ja tunnollinen työntekijä on näköjään yrityksen ja koko yhteiskunnan vastuunkantaja?

No niin, aktiivimalli on täydellistä pelkurimaista vastuunsiirtoa hallitukselta työntekijöille!

Näppiksellä kirjoitettiin, että punanutut arvostelevat kokoomusta. Eiköhän ne ole vasaramiesten porukkaa, jotka haalivat kokoomuksesta porukkaa. Kenties tähän uuteen anopuolueeseen.

Eipä hallitus eikä oppositiokaan ole maininnut, kuinka monta tuhatta työläistä, jotka vakituisesti eivät asu Suomessa.

Menestyneet kaupungit ja seudut luovat hyvät suhteet valtiovaltaan ja ministereihin hankkiakseen etuisuuksia alueilleen. Lahdessa valittiin toinen tie. Yhtymä ryhtyi tappelemaan ministeriön kanssa ja toimillaan pyrkii torpedoimaan hallituksen sote-uudistusta. Saa nähdä, kumpi tapa osoittautuu paremmaksi.

ESS 12.9. koronarajoituksista: "Naapuruussuhteidemme kannalta tärkeää oli, että korotetun riman alittaa myös Ruotsi." Rimanalitus vai riman alitus?

Koiran ulkoiluttajan paras ystävä on kännykkä! Siihen voi tuijottaa eikä tarvitse huomata koiransa paskovan pihamaalle!

Lukekaa, miten Kiina polkee ihmisoikeuksia. Miksi villieläintorit edelleen auki? Miksi eurooppalaiset firmat edelleen siellä? Nyt tarvitaan suoraselkäisyyttä ja yritysten kotiuttamista kotimaahan tai Eurooppaan. Tiedän paljon ihmisiä, jotka jättävät Made in China tai P.R.C. (lyhenne Made in China) tuotteet hyllyyn.

Vihreä pääkaupunki on kaatanut kaikki tienvarren lehmukset Anttilanmäen puolelta Uudenmaankadun varrelta. Vai ei puita ole tarvinnut kaataa!

Onko tämä korona kieltänyt Kelan työntekijöitä neuvomasta ihmisiä, jos apua pyytää. Ei tämä tauti ole ensimmäinen eikä viimenen. Seisomisestako palkka maksetaan?

Linja 32 Lepolankadun kautta, nyt ihmiset käyttäkää niitä maskeja, se on suositus!

Sattuuko joku tietämään, mihin katosivat Vääksyn srk-keskuksen kalusteet ennen talon purkamista? Mm. 200 tuolia, kymmeniä pöytiä, 100 hengen ruoka- ja kahviastiastot, uudehkot keittiökoneet ym. Kohta niillä olisi käyttöä!

Miksi ihmistä, joka on tehnyt selvän, todeksinäytetyn rikoksen tai esim. liikennerikkomuksen "epäillään" teostaan? Kuuluuko sana "syytetään" vain raastupaan? AA

Suurkiitos Yle Ykköselle mahtavasta nostalgiasta ja Lasse Lehtiselle sekä Seppo Hoville ohjelmasta" Maaseudulta maailmalle"! AA

Eiköhän olisi jo aika olla busseissa maskipakko. Kun on niin suuri pesäke Lahdessa.

Mikä suomalaisia vaivaa, kun kissa on edelleen arvoton eläin monen silmissä? Suomessa on kissakriisi, josta enemmistö ei tunnu välittävän tippakaan!

Maskien jakelu on kuin leipäjonoon menisi. Siksi niitä ei haetakaan eikä käytetä. Tulokset näkyvät!

Nyt ne maskit käyttöön, lahtelaiset! Tilanne on vakava koronan suhteen.

Miten monta vuotta erään salpakankaalaisen kaupan parkkipaikan laidassa olevien kuolleiden koivujen odotetaan saavan uudet lehdet?

Ihmisiä irtisanotaan sadoittain ja kohta heitä rangaistaan uudella aktiivimallilla. Helppoa on eduskunnan rahakkailta palleilta rangaistuksia säädellä.

Ainakin minun kohdalla Lahdessa koronatestaus toimi loistavasti – sunnuntaina testausaika 1,5 h soittamisesta ja tulos kanta.fissä valmiina tiistaina aamulla. Kiitos hoitohenkilökunnalle arvokkaasta työstä, jota teette.

Päivävaloilla ajelija. Vedätkö joskus peräkärryä? Muistithan sytyttää ajovalot, pelkillä päivävaloilla ajettaessa peräkärryssä ei toimi valot eikä vilkut.

Kun hyvä, niin hyvää seuraa.

Meillä samanlainen tapaus, että vanhukselta evättiin palvelutalosta pääsy puolisonsa hautajaisiin.

Hallituksen riihi työllisyydestä. Suomes tuhansia ulkomaalaisia töissä, jotka ei asu Suomes virallisesti. Mutta sama palkka "pitää" maksaa kuin suomalaiselle. Miksi suomalaiselle työpaikkaa. Hallituksen ois herättävä!

Onhan se hyvä et 50–60-kymppiset sais töitä, mut ei makseta 30 vuoden päästä eläkerahoja. Eli nuoria täsmäkoulutukseen kaikille eri aloille. Työministeri Haataiselle haastetta ja tekoja.

Ei edes kova sade haitannut Launeen Kirkolla järjestettyä Toivon ja Taiteen Yötä. Ulkopaikkakuntalaisena olin haltioissani varsinkin taitavan teatteriryhmän esityksestä. Kuulin, että nuori lahtelainen Marko Kauppila oli käsikirjoittanut ja ohjannut näytelmän, olipa hän vielä näyttelemässä, hatunnoston arvoista työtä!

Kameroihin perustuva liikenteen valvonta lisää rattijuoppoutta. Kun poliisia ei juuri liikenteessä näy, koetetaan onnea.

Aktiivimalli 2 aivan sama kuin aktiivimalli 1 eli ei mitään uutta.

Tietää ainakin Asikkalassa, ketä osottaa, kun kouluhankkeen hinta nousee. Tai jos tulee lisää astmaatikkoja.

FC Lahden ryhdyttävä pelaamaan tyhjille katsomoille, koronavalvonta ei toimi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut