Lukijalta: Kiinteistöalan yhteistyö hyödyttää taloyhtiöitä

Leena Malkavaara

Timo Ojala kirjoitti Etelä-Suomen Sanomien mielipidesivulla 13.9.2020 taloyhtiön haasteista. Koska taloyhtiön hallituksessa on useimmiten maallikoita, tiedon ja tuen tarve on valtava!

Usein joku toinen taloyhtiö on kohdannut vastaavia haasteita, ehkä jopa samojen toimijoiden kanssa. Miten hyötyä näistä kokemuksista?

Puheenjohtajaklubi on vertaisverkosto, jossa luottamuksellisesti vaihdamme kokemuksia ja saamme tietoa alan toimijoista, tuotteista ja palveluista. Pienimuotoista koulutustakin on ollut. Jäsenet edustavat noin 130 taloyhtiötä.

Lukijalta Kiinteistösäätiöstä on vaiettu, vaikka ”salattavaa ei ole”

Kirjoittaja kysyy, miten Puheenjohtajaklubi on käsitellyt Kiinteistöliitto Päijät-Hämeessä perusteilla olevaa säätiötä. Asia liittynee vahvasti yhdistyksen vuosikokoukseen 16.9.2020.

Puheenjohtajaklubi on itsenäinen toimija, jossa käsitellään kiinteistöyhdistyksen asioita siinä määrin, kun joku niistä haluaa keskustella, ja samalla tavalla kuin keskustelemme alan muistakin toimijoista. Ei sen enempää.

Klubilta ei ole pyydetty kannanottoa säätiöstä, eikä sääntömuutosehdotuksen vuosikokoukselle tehneen taloyhtiön puheenjohtaja ole klubin jäsen. Toki asioista on klubissa puhuttu: viimeksi viime viikolla yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja oli keskustelemassa klubilaisten kanssa.

Jos klubilaisten joukossa joku ajatus saa isompaa kannatusta, niin – kiitos erinomaisen puheenjohtajien verkostoitumisen – meillä on mahdollisuus epävirallisia kanavia pitkin saada äänemme ja toiveemme kuulluksi. Yhteistyö Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen kanssa on toiminut hyvin ja hyödyttänyt kaikkia.

Yhteistyö Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen kanssa on toiminut hyvin ja hyödyttänyt kaikkia.

Klubin jäseniä löytyy niin kiinteistöyhdistyksen hallituksesta (kuusi henkilöä, mukaan lukien yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja) kuin tuoreesta asunto-osakeyhtiötoimikunnasta (myös kuusi henkilöä, mukaan lukien toimikunnan puheenjohtaja). Molemmissa on myös klubiin kuulumattomia puheenjohtajia. Klubilaiset näissä elimissä eivät edusta klubia, vaan toimivat itsenäisesti.

Taloyhtiön ongelmat ja alan toimijat aiheuttavat puheenjohtajille paljon haasteita. Klubissa keskitymme toistemme tukemiseen ja sen miettimiseen, miten kulloinkin pinnalla olevat ongelmat taloyhtiöissämme voitetaan.

Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen jäsenet päättävät itse säännöistään ja toiminnastaan vuosikokouksessa.

Kirjoittaja on HHJ, HTHJ, Puheenjohtajaklubin vetäjä ja Asunto Oy Karilassen hallituksen puheenjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu