Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lukijalta | Vastustan laitoshuoltopalveluiden säästöjä

Mielestäni Lahdessa ei ole varaa leikata elintärkeistä laitoshuoltopalveluista, joita toteutetaan eri puolella maakuntaa. Epäilen, että näissä säästötalkoissa on koira haudattuna.

Jos laitoshuoltopalveluita kilpailutetaan, seuraavaksi palveluita siirretään huonompiin työehtosopimuksiin. Sen jälkeen osaava henkilöstö äänestää jaloillaan ja pahentaa jo ennestään pahenevaa henkilöstöpulaa tukipalveluissa Päijät-Hämeessä.

Päijät-Hämeen laitoshuoltopalvelut tuottaa tärkeitä siivouspalveluita näinä aikoina, kun koronatautitilanne jyllää maassamme. Huoleni kohdistuu myös siivouspalveluiden kilpailuttamisiin, joihin on liittynyt uutisia myös työaikalain rikkomisesta sekä suoranaisesta ihmiskaupasta.

Valtiovalta on linjannut myös, että 1. lokakuuta 2020 hoivapaikoissa on löydyttävä riittävästi henkilöstöä niin hoito- sekä tukipalvelutyössä. Tähän on osoitettava riittävää rahoitusta kunnilta.

Kirjoittaja on varaluottamusmies (JHL).

Laitoshuoltajista on huutava pula – ”Monet luulevat, että palkka on huono”