Näppis: Ammattikoulu 2020: kolme päivää koulussa ja neljä vapaalla

Ammattikoulu 2020: kolme päivää koulussa ja neljä vapaalla. Toteutuuko opetukselliset tavoitteet näin lyhyellä opetuksella, Salpaus?

Uskoo ken uskoo? Ainakin EK:n ennustajaeukot ja muut dosentit, 40 vuotta ainakin povattu tulevaisuuden työntekijäpulasta. Työttömiä on aina vaan aika liuta ?

Nyt Hollola taas aliarvioi Hämeenkoskeaan. Missä on koskelaisten maskit? Mistä haetaan? Se ei mene läpi, että niitä haetaan Tiilijärventieltä asti. Oletan, että Koskelle tulee oma jakelupiste. Odotan. Kiitos.

Suomes raksamiehiä, marjanpoimijoita ynnä muita ulkomailta. Suomes työttömiä tuhansia. Jotain rotia hallitus! Oliko avustajat pakkolomalla pitkän kesäloma ajan?

Suosittelen lämpimästi iltapäivälehtien lukemisen lopettamista. Muutaman kuukauden tauon jälkeen lööppilauseet vaikuttavat lähinnä naurettavilta ja aina johonkin suuntaan manipuloivan pelottavilta puolivaleuutisilta. Kokeilkaapa mielenrauhanne edistämiseksi. Laadukkaat sanomalehdet ovat aivan eri juttu monipuolisine artikkeleineen.

Merrasojantien ja Väyläkadun risteykseen laitettava liikennevalot! Vääksyn tie on vilkas. Kahvila, uimaranta, kuntopolku tuo lisää liikennettä Merrasjärvelle. Vaarallinen risteys.

K-kaupassa Pirkan rypsiöljy ennen 1 litran nyt 9 dl ja hinta nousi.

Mihin on kadonnut Vanhasen ehdotus keikkailevan eläkeläisen verotuksen muuttamisesta? Hoitoalalla täytyy olla koulutus. Kaikki työttömät ei ole hoitajia.

Mitkä ovat ne vähäiset keinot? Kirsi Kujala: ESS 3.9. "Laillisia keinoja (karkottamiseen) on aika vähän."

Ovatko Eventsin hallussa olevat sisääntuloteiden mainostaulut ja aidoille käyttäjille nykyisin liian kalliit (400e/viikko) vain kaupungin tulonsiirtokanava, koska siellä ei ole kuin kaupungin omia mainoksia?

Eino Leinoa mukaillen: Oi oppi ottakaatte te joutsenista (valkoposkihanhista). Ne lähtee syksyin ja palaa keväisin. On meidän rannoillamme rauhallista ja turvaisaa on rinne tunturin.

Mitä enemmän machoilua, sitä varmemmin akkansa tossun alla.

Jos et saa Kirkonseutu-lehteä ja haluaisit, niin ilmoita siitä ESS:n jakelupäivystykseen mielellään heti lehden jakopäivänä klo 7–11. Seuraava lehti jakelussa 5.9. ja sen jälkeen kolmen viikon välein.

Välinpitämättömyys aika lievä ilmaus PHhykyn tapauksessa, kun vainajalta ryöstettiin omaisuutta. Ei ole nykypäivää sanoa, etenkään tämän alan konsernissa, että "en yhtään osannut epäillä, luotin täysin". Työhöntulijat testataan joka työhön. Esimiehelle lähdöt heti!

Palkkojen osuus paperiteollisuudessa on vain n. 3 % kuluista. Ei ole tehtaan tulos niistä kiinni, yritetään vaan saada duunari kyykkyyn. Ja kateelliset lähtevät porvarin lauluun mukaan. Suomessa on paljon halvempaa potkia duunari ulos kuin esim. Saksassa

Postitoimistot on lakkautettu, postipalvelut verkossa, postinjakelu minimissään jne. Missään ei mainita johtoryhmän miljoonapalkkoja, bonuksia yms.

Itsemääräämisoikeus (Etlarissa 3.9.2020). Eikö voida luottaa siihen, kun rakastava aviomies sanoo, että "kyllä me pärjäämme", jos vaimolla on muistisairaus. Sitä on tietysti vaikea hyväksyä, mutta aviomies sanoo "kyllä me pärjäämme". Tuttu ihminen ja tuttu paikka – ja rakkautta ja huolenpitoa – ei tarvi kulkea ympäriinsä ja kysellä missä minä olen, minä haluan kotiin, ei tarvi rauhoittavia lääkkeitä. Dementia on aivojen rappeutumista.

Olen vege. En ymmärrä, kun sorsia, jotka eivät vahingoita ihmiselämää, saa tappaa ylelliseksi ruoaksi. Se ei kuitenkaan onnistu valkoposkihanhien kanssa. Ne syövät pöydistämme, pelloiltamme. Ulostavat uimarantamme, syöksyvät päällemme. Hitchcockin linnut!

Kuka valopää on levitellyt terävää isoa kiveä Sysmän kauniille rantakävely/pyörätielle? Ilkivaltaako? Siinä menee lenkkarit ja pyörän kumit. Ilmeisesti ei haluta että harrastetaan liikuntaa? Korjatkaa polku heti kuntoon.

EU:n nykyinen toiminta osoittaa, että Saksan ja Ranskan vetämänä ja Etelä-Euroopan maiden avustamana taloudelliset ja maltilliset maat jäävät jalkoihin. Miksi emme perustaisi yhdessä oman unionin, jossa saisimme oikeudenmukaisemman kohtelun. Saksa ja Ranska eivät ole osanneet hoitaa omiakaan asioita hyvin.

ESS: Romanien keskinäinen vihanpito on lisääntynyt, ja aseista on ollut vaaraa myös sivullisille. Päijät-Hämeessä poliisi pyrkii ehkäisemään yhteydenotot neuvottelemalla. Miten?

Ylen tutkimuksen mukaan Kirkkonummi on Suomen vihrein kunta ja Lahti vasta sijalla 25.

Pahimpia koronan levittäjiä ovat ihmiset itse, jotka eivät tee mitään mitä neuvotaan.

Sirkustaiteilijat, joogaopettaja ja tapetointi. Eikö sanomalehdellä ole akuutimpia ja tärkeämpiä aiheita? Viikkolehtikamaa. Ma–pe lehdissä ei juuri luettavaa löydy. Vierailevat kolumnistit hyviä. Vakitoimittajat kirjoittavat enimmäkseen oman elämänsä pikku sattumuksista. Asiaa pliis!

Tivoli Lahden satamassa oli. Joka laitteen äärellä pauhasi oma yökerhomusa hirvittävällä volyymillä. Varsinainen sekametelisoppa. Lapset joutuivat kuuntelemaan sitä melusaastetta. Tivolin henkilökunta virittäytyi tunnelmaan! Kuvottavaa.

Jos tuotantoeläinten olot ovat Suomessa niin erinomaiset, niin miksi v. 2019 tilojen otantatarkastuksissa ilmeni ennätysmäärä laiminlyöntejä?

Kiitos Villähteellä Vanhankartanon alueella harmaata kissaansa vapaana pitävälle. Kissasi kulki taas rotta suussa, kuten kissan pitääkin.

Marjo-faneja löytyy myös Saksalasta!

"Pelasta, hälytä, sammuta" on oikea työjärjestys tulipalon sattuessa, itsekin automaattihälytyksen aiheuttaneena muu on väärin sammutettu.

Aikooko Migri aiheuttaa Suomelle ongelmia tulevaisuudessa haalimalla tänne poikia Al-Holista, vaikka tiedetään, että Ruotsissa maahanmuuttajien ongelmat johtuvat nuorista miehistä. Sitä paitsi tytöt tarvitsevat turvaa enemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu