Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Eivätkö Kärkölän päättäjät ymmärrä kirjaston arvoa

Reilu vuosi sitten minä syntyperäinen helsinkiläinen muutin Kärkölän Järvelään. Veroäyri on Helsinkiin verrattuna neljä prosenttiyksikköä korkeampi.

Noin 2 500 asukkaan Järvelässä on uimahalli, yhtenäiskoulu, päiväkoti, kirjasto, terveyskeskus, paloasema, elokuvateatteri, hyvin varustettu ruokakauppa, jossa on Alko, R-kioski/posti, valokuvausliike/matkahuolto, apteekki, pankki, rautakauppa, kukkakauppa, pari pitseriaa, useita kampaamoja ja oma juna-asema.

Käyn kaksi kertaa viikossa ohjatussa jumpassa, ja jos haluan muita harrastuksia, vaihtoehtoja löytyy. Järvelässä en ole vain kasvot monien joukossa, vaan olen tutustunut ihmisiin ihan uudella lailla. Ihana vaihtaa kuulumisia vaikkapa kaupassa ja apteekissa. Rakastan asua Järvelässä. Olen ylpeä kärköläläinen.

Löysin kirjaston uudelleen jo Helsingissä asuessani ja ilahduin, kun ensimmäistä kertaa menin Järvelän kirjastoon. Se on idyllinen ja lämminhenkinen paikka. Kirjaston iloiset ja pätevät naiset ovat sen sielu.

Kun en tiedä, mitä lainaisin, mistä löydän etsimäni tai haluan kysyä jotain Järvelän palveluista, saan aina avun. Kirjastossa voin myös lukea lehtiä, lainata musiikkia ja filmejä.

Kirjastossa on valitettavasti pienet tilat, ja kuulin, että parin vuoden kuluttua valmistuvaan uuteen kirjastoonkaan ei tule isoja tiloja. Kirjaston ei tarvitse olla yhtä iso kuin Helsingin Oodi, mutta mielestäni kirjastoon tai sen yhteyteen pitäisi tulla tilat, jossa kohdataan eri ikäryhmiä. Satunurkka lapsille, aktiviteetteja nuorille, tietokoneen käyttöopastusta ikäihmisille, lukupiirejä ja paljon muuta.

Olen tyrmistynyt ja pettynyt.

Järvelään valmistuu iso monitoimihalli liikunnan tarpeisiin. Liikunta on tärkeää, mutta se ei sulje pois kulttuurillisen sivistyksen ja moniarvoisuuden tarvetta.

Tänään kuulin, että kirjastoon jää vain yksi virkailija. Toisen määräaikaista työsuhdetta ei jatkettu. Syy: ei ole rahaa! Jos yksi virkailija ei pysty hoitamaan töitään, vähennetään kirjaston aukioloaikoja.

Olen tyrmistynyt ja pettynyt. Eivätkö Kärkölän päättäjät todellakaan ymmärrä kirjaston arvoa asukkaille. Koska olette viimeksi käyneet kirjastossa, tutustuneet sen toimintaan ja haastatelleet sen käyttäjiä?

Seuraavissa kunnallisvaaleissa äänestän ensimmäistä kertaa Kärkölässä. Äänestän maalaisjärjellä varustettua ehdokasta, joka ymmärtää kirjaston arvon ja auttaa sen vahvistamisessa.