Lukijalta: Tehtaiden kohtalo omistajien päätettävissä

Antti Sillanpää

Kaipolan paperitehtaan sulkeminen on tietysti valitettavaa kuten työpaikkojen menetykset aina. Onko pääministeri Sanna Marinilla (sd.) pätevyyttä arvostella ratkaisua, on jo toinen asia.

Olen ennenkin epäillyt vasemmistopoliitikkojen finanssikykyjä. Väinö Tannerin aikana E-liike menestyi hyvin, kauppoja sekä eri alojen tehtaita oli paljon. Loppunut on niin Kansa kuin Hakakin.

Marin arvostelee kannattavan tehtaan lopettamista. Onkohan kuitenkin niin, että omistaja katsoo muutaman vuoden päähän eikä halua odottaa tappiollisten vuosien tuloa. Raha yleensä yhtiöille kelpaa, mutta kokonaisuuttakin miettivät.

Pääministeri ehdotti myös päivittäisen työajan lyhentämistä 6-tuntiseksi. Toiveen on ennustettu toteutuvan joskus tulevaisuudessa. Niin voi hyvinkin käydä. Eivät silti kaikki toiveet ihan äkkiä toteudu.

Demaritkin toivoivat sosialismiin siirtymistä aikoinaan, kommunistit vielä hartaammin, mutta aika kaukana ollaan. Siksi tehtaiden kohtalo on yksityisten omistajien päätettävissä. Viisautta heille.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut