Lukijalta: Toimeentulotuen perusosan pitäisi riittää kaikkeen

Reima Rintamäki

On mielenkiintoista kuunnella Kelan ja sosiaaliviraston käsityksiä perustoimeentulotuesta sekä ehkäisevästä ja harkinnanvaraisesta toimeentulotuista. Toinen virkailija laskee ehkäiseväksi sitä ja tätä, toinen taas ei mitään.

Mielenkiintoista on esimerkiksi suhtautuminen tulosteisiin ja atk:n käyttöön. Jokaisella pitäisi olla varaa perusosasta ostaa atk-laitteet sekä tulostimet ja muut.

Perusosaan kuuluvat siis kaikki, vaatteet, erikoisruokavaliot, tulosteet, värit, kirjeet, kuoret, paketit, postimerkit ja niin edelleen. Se on "avoin kassa".

Sossu sanoo, että käytä tietokoneita ja tulosta ilmaiseksi Kelassa. Kela sanoo, että hankkikaa omat. Sitten sossu sanoo, että käyttäkää kirjaston koneita. Kirjasto sanoo, ettei "tämä ole mikään sosiaalitoimisto, terveiset soskuun".

Pallopeli, jossa paras pallo heitetään muille: "Kokeile sitä ja kokeile tätä." Ei oteta mitään vastuuta omista puheista.

Ajokortin uusimisesta kerran viidessä vuodessa sossu sanoo, että kuuluu perusosaan, anna kortti pois. Samaa varmaankin sanotaan työttömille: "Anna korttisi pois, ei se mitään, ettet sitten saa työtä."

Suomen väitetään olevan tasa-arvoinen maa.

Näkisi vain ja kuulisi kolinaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut