Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Ilmapallo-sodassa unohtuu ympäristö

Israel ja Egypti ovat saartaneet Gazaa yhtä kauan kuin EU:n ja Yhdysvaltojen terroristijärjestöksi luokittelema Hamas on ollut Gazassa vallassa.

Jo pitkään Gazasta käsin on käyty Israelia vastaan tulileija- ja ilmapallosotaa, joka on monisyinen ja valitettavan harvoin mediassa tasapuolisesti käsitelty. Vielä harvemmin koko kyseistä sodankäyntiä on tarkasteltu eläinten ja ympäristön kannalta.

Palavat leijat ja ilmapallot ovat sytyttäneet joukoittain tulipaloja Israelin puolella. Metsää, hedelmätarhoja, viljelyspeltoja ja luonnonsuojelualueita on palanut tuhansia hehtaareita. Jotta pallot on saatu lentämään kauas, osassa niistä on käytetty ilmaa keveämpää heliumia. Osaan palloista on asennettu räjähdeansa.

Ikävää on, että ympäristön tuhoutumisesta ja eläinten kärsimyksistä media ja kansainväliset ympäristöjärjestöt ovat olleet lähes ääneti. Miksi?

Viattomia eläimiäkin käytetään sota-aseena. Heinäkuussa 2018 israelilaisesta kansallispuistosta löytyi kuollut haukka, jonka jalkaan oli kiinnitetty räjähdepanos. Lintu oli kuollut jäätyään kiinni puun oksiin.

Israelin sotilaskoneet pommittivat Gazaa – egyptiläisdelegaatio yrittää liennyttää jännitteitä alueella