Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tarja Koljosen Esalainen Ei ehkä paras kesä, mutta ei nyt huonoinkaan

Oi, auringonlasku! Ihana kesäkahvila joen varrella! Mahtavaa luontoa!

Kotimaan matkailu oli tämän kesän juttu ja se näkyi ja kuului sosiaalisen median kanavilla. Aivan kuin kaikki olisivat ensimmäistä kertaa huomanneet auringon ja Suomen luonnon.

Olikin virkistävää lukea Isosaaressa käyneen nuoren naisen kommentit matkailukohteestaan: ”Kävin tänään Isosaaressa. Ja kyllä, olisin mieluummin ollut Krakovassa, Roomassa tai Pariisissa. Saaressa on heinää, hanhia ja muutama vanha tykki.”

Moni pahoitti mielensä, sillä onhan kotimaan matkailu nyt kuitenkin ihan parasta.

Vaikka myöntää, ettei kaikki kesällä ollut ihanaa ja auvoista, ei se vähennä kotimaan arvoa tai tee lomasta yhtään huonompaa. Jos kesäloma ei ollut ihan paras, niin ei se huonoinkaan mahdollinen ollut.

Kieltämättä omakin kiintiö on tullut aika päiviä sitten täyteen heinistä, hanhista ja vanhoista tykeistä – kotiseutumuseoiden voikirnukokoelmista puhumattakaan.

Elämyksiin ei aina tarvita jotain suurta, vaan sattumia ja yllättäviä kohtaamisia.

Tänä kesänä kotimaan matkailuun oli kuitenkin palattava, ellei halunnut istua kotona koko lomaa. Koska Kolin selfiepaikka ja Olavinlinna tuntien jonoineen eivät houkuttaneet, piti matkakohteita etsiä muualta. Löytyikin ”Ihan hyviä kesäkaupunkeja” Olli Haapakankaan radiosarjan sanoin.

Korona on ja pysyy pitkään, joten omaa kohtaloa ei auta jäädä surkuttelemaan. Mitä sitten, jos ulkomaan matka keväällä peruuntui? Miksi mennä Pariisiin tai Roomaan, sillä onhan meillä…no vaikka Riihimäki.

Oma kesäloma alkoi matkalla Riihimäelle ja myöhemmin Forssan kautta Saloon. Kokemisen nälkää jotenkin jäi, joten listalle piti ottaa myös Järvenpää ja Hamina.

Onneksi kaiken tietävä Google opettaa arvostamaan myös sitä, mitä meillä on. Sijaintihistorian perusteella kerätystä datasta Google tiesi valistaa kesäkuun kohokohtani olleen Kalkkinen ja heinäkuun Padasjoki. Elokuun kohokohdasta Google ei ole vielä kertonut.

Luontoa tänne vain sopiva määrä kerrallaan, kiitos!

Oikeasti kotomaassakin on tietysti nähtävää yllin kyllin. Kukapa olisi arvannut, että koko kesän huumaavimman taide-elämyksen voi kokea Keravalla?

Purkutaide-projekti sai käsittelyynsä Keravan kaupungin omistaman kerrostalon ja muovasi siitä ainutlaatuisen ja -kertaisen turistikohteen, sillä kerrostalo puretaan tämän kesän jälkeen.

Tuskinpa Keravan näyttelyt tavallisesti houkuttelevat ulkopaikkakuntalaisia jonoiksi asti niin kuin nyt. Vastaavia hyviä ideoita ja projekteja tarvittaisiin Lahdenkin kesään, sillä kotimaan matkailun buumi pitää nyt hyödyntää.

Somepäivitystä varten ei tarvitse ostaa vaatekaappiiin yhtään uutta t-paitaa, jos digivaate tuottaa saman mielihyvän

Elämyksiin ei aina tarvita jotain suurta, vaan sattumia ja yllättäviä kohtaamisia.

Harrastan kirkkobongausta ja siksi kurjaa olikin, että suurin osa vanhoista kirkoista pysyi tänä kesänä kiinni.

Onneksi Hämeenkosken kirkolle osui kanttori Johanna Huovinen, joka ohiajaessaan huomasi bongarit. Kanttori avasi ovet ja kertoi kirkon historiasta ja kylän talkoohengestä.

Helena Vaarin suunnittelemien upeiden kirkkotekstiilien esittely ja aiheiden avaaminen kruunasi tämän yksityisnäyttelyn. Huoviselle kiitos yhdestä kesän kohokohdasta!

Pissat housuun ja kaikki bussin alle