Näppis: Haastan päättäjät viettämään päivän koululuokissa ja päivähoitoryhmissä

Haastan päättäjät viettämään päivän koululuokissa sekä päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmissä. Vieläkö sitten haluatte säästää lapsilta? Leikatkaa omia palkkioitanne mieluummin.

Veden kulutusta on kasvattanut ennen kaikkea lisääntynyt käsien pesu, ei leipominen.

On tää hitto, että yksi pieni Karirannankuja on joka asiaa vastaan, mikä toisi viihtyvyyttä jokaisen lahtelaisen arkeen. On pienet murheet, kun viitsittekin vaivautua valittamaan kaikesta mitä yleisessä, kaikille tarkoitetussa rannassa tapahtuu.

Jos nykyisin lasten vanhemmilla on jo vanhentunutta tietoa peruskoulusta niin miten elossa olevilla isovanhemmilla vaikka olisivat kuinka koulutettuja? Vai halutaanko tällä tiedolla lytätä määrätty ikäryhmä?

Milloin VR aikoo uusia tai pestä z-junan istuimet? Ne on niin likaset et oksettaa istua niissä!

Aina syytetään autoilijoita välinpitämättömyydestä pyöräilijöitä kohtaan. Entäpä pyöräilijöiden vastuu liikenteessä ja tienylityksessä? Ei samat oikeudet kuin kävelijöillä, eli pitäisikö heidänkin opetella liikennesääntöjä ja noudattaa niitä!

SDP, miten onnistuu eläminen 6 h työpäivän kanssa, kun nykyisen 8 h palkkakaan ei meinaa riittää. Varsinkin, kun työssä käynti kallistuu verojen korotusten vuoksi.

Sivistystoimesta karsittava säästötoimena jo turhat aluepäälliköt! Eikö jo pitäneet olla menneen talven lumia? Mihin jäi tuo päätös? Ei enää suojatyöpaikkoja, niillä rahoilla käytännön työhön paukkuja, avustajia, materiaaleja, resursseja opetustyöhön. Ei turhaa byrokratiaa!

Kiitos vesikansan terveysaseman henkilökunnalle! Vuosia olemme saaneet hyvää hoitoa ja palvelua!

Heippa, Musti! Siinäkin olen kanssasi samaa mieltä, että kerrostaloihin ja rivareihin on saatava koiranpitokielto. Ja lopuille 500 e vero.

Ihmettelen, miten green city antoi rakentaa tekonurmikentän Vuorikadun koulun pihaan. Alue on tärkeä pohjavesialue ja tekonurmi pahimpia mikromuovin aiheuttajia.

Sanna Marin haluaisi lyhentää työaikoja, jospa meiltä sitten viimein loppuisi kikytuntien teko.

Tuhannesti anteeksi pyytäen, rullasuksihiihtäjältä tiistai aamuna, Paavolan pelastusaseman luona, kun koirani pääsi pannastaan irti. Kaunista syksyn jatkoa teille ja vielä kerran anteeksi.

Totta, jatkuvasti bussissa matkustetaan yskivien pikkulasten kanssa ja aikuisetkin yskii suu levällään.

Lahden Riihelässä on tilaa elintarvike-veikkauskioskille. Ei kilpailijoita. Odotamme rahat kourassa.

Ei hidasteita, ei rajotuksia, opasteet väärinpäin, näkyvyys erittäin heikko. Nopeudet jopa 80–100 km/h lähes 90 asteen kurvissa. Näin Rautamäentien alussa Pennalassa. Kaikki pelkää!

Olen kokeilevassa keytrade-syöpähoidossa. 38,8 kuume, ei asiaa akuuttiin.

Voi hitsin hitsi, kun tuo korona-testaus vain yleistyy ja työnantajat käy kuumina, kun työntekijöitä kaatuu vuoteeseen kuin heinää. Sitten pitäisi saada tulokset pikavauhdilla, mutta se maksaa, Hesassa 250 euroa, jos 6 tunnissa haluaa saada tuloksen! Eli maltti on valttia nyt koronan aikanakin, jaksetaan odotella rauhassa! T. Koronan saanut

Jos kaikki matkat korona-riskimaihin kielletään, se aiheuttaa sen, ettei vapaaeht. avustustyöntekijät pääse auttamaan heikoimmassa asemassa olevia.

Hyvä, että Suomi on nuorten hallituksen myötä siirtynyt tälle vuosisadalle. Oppositio on vanhojen pelinpolitiikan ukkokerho.

Lääkäri Päivi Hietaselle iso kiitos merkittävästä kannanotosta ja kirjoituksesta ESS:n teemasuomalaisessa 25.8.2020! Monisairaana ja yli 30 vuotta potilaana olleen kokemuksella täytyy todeta, että potilaan kiireetön kohtaaminen, jatkuvuus tai edes hyvä hoitosuhde ovat tyystin unohtuneet viimeisen viiden vuoden aikana, ainakin Phhyky:n tietyn poliklinikan kohtaamisissa. Iäkkäänä potilaana tunnen oloni kovin turvattomaksi ja yksinäiseksi.

Kiitos Sohvi Auvinen, kun uskalsit omalla nimelläsi ja omien kasvojesi kanssa kertoa masennuksestasi ja siitä, kuinka usein masennusta vähätellään. Toivottavasti todella moni luki sen ja otti sanasi vakavasti. Sinun elämääsi toivon ymmärtäväisiä ihmisiä, jotka haluavat aidosti kuulla ja vaikka laittaa sitä ruokaa! Toivoo itsekin masennuksen sairastanut

ESS artikkeli 25.8.2020 Lahti Aquan vedentuotantoa koskien: Elämän vedet. Taitaa tuo elämän aikana juotu vesi maksaa noin 4 kertaa enemmän jo pelkän puhtaan veden osalta. Jätevesikulut (vain nautitun veden osalta) + muut välilliset ja välittömät kulut nostanee ne jo toistakymmenkertaiseksi. Mutta kuitenkin edullisesti menee, ottaen huomioon, että Lahdessa juodaan maailman parasta vettä. Lahti Aqua, jatkakaa hyvää työtä.

Korona on iskenyt pahoin lentoyhtiö Finnairiin. Ylen uutiset raportoi, että edessä ovat yt-neuvottelut. Useaa työntekijää uhkaa irtisanominen. Kokemuksesta tiedän, että Lahessa on useita perheyrityksiä, joissa on jatkuva yt-uhka. Siten on helppo alistaa työntekijä. Jos uskallat kertoa oman mielipiteesi, niin saat potkut.

Miten pääsee Lahti Energian asiakaspalveluun? Automaatti käskee painaa asiaa koskevan valintanumeron, mutta sama käsky toistuu ja lasku kasvaa. Myöskään sähköpostilla ei pääse. Korjatkaa palvelu!

Nyt nuorilla ei ole mitään suhdetta luontoon. Siinä tärkein syy huonoon oloon. Lemmikkikeskeisyys kadottaa sitten oikean luontosuhteen lopullisesti.

Lahti–Hollola autoilijat. Nelikaistainen tie on nelikaistainen. Ruuhka-aikana vetää hyvin molemmilla, mutta tyhjällä tiellä voi kaistan valita. Jos olet vaikka Salpakankaalta menossa Sibeliustalolle ei varmaan tarvitse vielä Pulla Poikien kohdalla ryhmittyä vasemmalle. Kärpäsenmäen jälkeenkin saattaisi juuri ehtiä. Vilkut ja kääntyvät etupyörät löytyy rekasta ja rellusta.

Olisi aika puhua turvaväleistä myös liikenteessä. Miksi roikkua "takapuskurissa kiinni". Varsinkin kaksi automerkkiä pahimpia + pakettiautot.

Miten ja minkälaisen tarttumisriskin aiheuttaa maskien hävitys? nyt emme tiedä, mihin jätteisiin ne kuuluvat. Tauti leviää kun niitä on jätelaatikoissa ja hävitys tapahtuu milloin ehditään. Kukaan ei kontrolloi hävitystä!

On se elämä mennyt mallilleen kun ikäihmisten on mentävä töihin nuorten työtä vieroksuvien vetäessä lonkkaa sohvalla.

Soramäen suunnalla on taas iltaisin kevyenliikenteenväylillä sellainen mopoliikenne, että meinaa iltalenkillä jäädä koiratkin alle. Olisiko syytä keskustella asiasta kotona ennen kuin mitään sattuu.

Kuuden tunnin työpäivän kevennys työuran loppupäähän pienentää eläkettä. Eläkeputki pois, jo on hölmöläisten peiton jatkoo. Nuorille maksetaa korvauksia. Ulkolaisia toivotaan Suomeen töihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu