Lukijalta: Päätöksiä voi arvioida monella tavalla

Antti Sillanpää

Viime vuosisadalla arveltiin eduskunnan päätöksessä olevan jotain hyvää, jos kommunistit sitä vastustivat. En ole pätevä arvioimaan terveydenhuollon ratkaisuja, mutta samalla periaatteella voi kuvitella hyvinvointiyhtymän yhteisyrityksen olevan ihan toimiva ratkaisu.

Toisaalta Mehiläinen ei mihinkään ala, ellei tiedossa ole tuloja omistajille. Joskus yksityinen onnistuu järjestämään asiat joustavammin ja tehokkaammin kuin kunta tai valtio, ei aina.

Päinvastainen tapaus on ympäristöpääkaupunki. Olen tähänkin asti epäillyt, onko siitä Lahdelle menoja vastaavaa hyötyä. Kun vihreät kokouksessaan sitä kovasti hehkuttivat, olen vakuuttunut, että ylimainostettu juttu.

Keskustapuoluetta on totuttu pitämään harvaan asuttujen alueitten puolustajana. Miten onnistuu jatkossa yhteistyö, kun lähes koko muu hallitus kurittaa liikkumista peräkylillä.

On todisteltu, ettei syrjäseuduilla pärjää ilman omaa autoa, eikä siellä ole sähköautoihin toistaiseksi varaa eikä mahdollisuuksia. Kun perinteisten polttoaineitten kulutus vähenee, on veroa nostettava.

Eriarvoisuutta lupaillaan korvata metsäkulmien asukkaille. Moni lupauksiin uskoo, ja ääniä tulee.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.