Näppis | Olen todella, siis todella huolissani, miten kaupunkimme taloutta hoidetaan

Kaupungintalon saneerauksen hinta 18,6 meur eli yli 4 700 eur/m2. Onko tämä tärkeämpi kuin leikata 12,9 meur opetuksesta ja varhaiskasvatuksesta? Edellinen iso saneeraus tehty 1980-luvulla. Olen todella, siis todella huolissani, miten kaupunkimme taloutta hoidetaan. Mihin investoidaan surutta ja mistä säästetään.

Sivistyksen säästöt kouluista? Muistakaa siinä tapauksessa poistaa kaupungin markkinoinnista "Lapsiystävällinen kaupunki". Opetusryhmät jo nyt suuria eikä määrärahoja ole törsätty tähänkään mennessä. Huoltajat, herätkää! Me opet ja ohjaajat olemme yksin voimattomia.

Harakka on ministeri, jonka olisi pitänyt panna Skopjen lennot poikki jo aikoja sitten!

Jos henkilö olisi puukottanut poliisia, olisi syytetty murhayrityksestä. Poliisikoira rinnastetaan poliisiin, eikö Inton tapauskin pitäisi olla murhanyritys eikä väkivaltainen vastustaminen?

Starkin mäen liikennevalot eivät toimineet. Kaksi nuorta odotti pääsevänsä kävellen tien yli. Autot kaahasivat mäkeä ylös. Pysäytin auton suojatien eteen. Viereisellä kaistalla kaahaaminen jatkui. Ohi meni viisi autoa pysähtymättä. Onneksi nuoret eivät uskaltaneet lähteä suojatielle.

Parasta viherpääkaupungille olisi laittaa kaikki rahat päihdekuntoutukseen ja siivota Lahden keskusta. Nyt se on zombien valtaama, surullinen todellisuus.

Ympäristöpääkaupungin hintana nyt jo hanhien pilaamat rannat. Lahti ei uskalla karkotuslupaa hakea. Inhottavaa asua täällä. Mielenosoitus rannalle!

Kokemattomuus näkyy maan johtamisessa. Nuorille henkilöille tyypillisesti johtajuutta yritetään näytellä, mutta johtajuus loistaa poissaolollaan. Tosiasia on, että ministerien tulisi olla aina kokeneita henkilöitä. Kyseessä ei ole harjoittelupaikka, koska tosi on koko ajan kyseessä.

Henrik Carlberg. Suomessa viisituhatta insinööriä työttömänä ja kaksituhatta DI:tä. Pitäisikö heidän kärvistellä täällä työttömänä, nostaa työttömyyskorvaukset ym. tuet jos työpaikka löytyisi ulkomailta?

Kannattaisiko kuurojen kerjäläisten kerätä kanttarelleja? Koska korona-kesä..? Kantaväestö kauhuissaan!

Seuraaviin vaaleihin selkeä kanta ehdokkailta hanhi ongelmaan. Kuka kannattaa häätämistä heti kun niitä ilmestyy, saa ääniä Ankkurista ja paljon. Kaikki hanhien hyysääjät putsaamaan rannat, jotta lapset pääsisivät takaisin rannoille.

Maski kasvoilla voi elää ja liikkua vapaasti siihen verrattuna, jos olisi pidettävä kaasunaamareita ja pelättävä, milloin pommeja tippuu taivaalta tai miten monta kertaa yössä on paettava pommisuojaan.

Näyttää punavihreältä hallitukselta unohtuvan tasa-arvo kun käsitellään maskeista johtuvia kustannuksia. Kaksi (2) euroa/päivä korvataan jokaiselta päivältä työssäkävijälle. Eläkeläiset ja riskiryhmäläiset saavat hankkia maskinsa itse. Ei ole tällainen suojautumista edistävää politiikkaa! ESS. 20.8.

Ankkurilahden asukasyhdistykseltä myös toimia hanhien häätämiseen.

Hyvin petrattu tartunnoissa, kohta 30/pv, pian ehkä jopa 1 000 kuukaudessa. Miten menee noin niin kuin omasta mielestä kansalaisten turvaaminen: hallitus, STM, THL?

Nelipäiväiset suurmarkkinat teatterin ja kirjaston poluilla, kauppiaita 25 maasta – vastuutonta sallia ja järjestää tapahtuma tänä aikana. Paikka olisi pitänyt olla muualla kuin keskustassa!

Kiitos, kun laitoitte Hollolan uimahallin parkkipaikalle kiekkoparkin 3 h. Nyt huonojalkainenkin löytää helposti paikan. Kiitos!

Rahoitusvajaus Lahden taloudessa 60 milj.? Silti kaupunginjohtaja vaatii luxusta.

Kouvolan Mailaveikot päätti kauden pääsemättä edes lainamiehistöllä tavoitteeseen. Myös LMV:n naiset pelasi pirteästi mutta nähdyn perusteella aivan väärällä sarjatasolla.

Lahden kaupunki on tehnyt hienon puiston penkkeineen Likolammen ympäri Keskussairaalan länsipuolella. Kiitoksia! Toivottavasti penkit ja roskakorit säilyvät.

Koskettava kannanotto Mielipide-palstalla 20.8. koskien yksin asuvan, sairaan ihmisen vaikeutta päästä palveluasumisen piiriin. Voimia teille kaikille sisaruksille.

Onko osa pyöräilijöistä tyhmiä vai mistä johtuu, että ei osata Aleksilla ajaa sillä puolella, jossa on pyörätie?

Koiria ilmaistaan ikävöitävän, vaan ihmissuhteissa ei moista sanaa. Ilmaisukykyinen ikävän maineessa, vaikka edes lapsien sitä toivoisi vilpittömästi kuulevan.

Kiva asua rivitalossa missä kukaan ei välitä ympäristön siisteydestä. Ei leikkaa nurmikoita. Ei pensasaitoja ja heitellään rojut aidan ulkopuolelle.

Lahdessa puolet asukkaista huumeissa ja se näkyy kaikkialla.

Olen aina kuvitellut että Tesloissa on ratti ja joku ratin takana.

Torstaina auton ja pyörän törmäyksessä epäiltiin autoilijaa syylliseksi, miksi? Pyörän on väistettävä tulosuunnasta huolimatta pyörätietä ajaessaan. Auto väistää vain kääntyessään.

Vähän järkeä testauksiin. Nyt päiväkotilapset täyttävät koronatestauskapasiteetin. He eivät sairastu juuri ollenkaan koronaan. Muistettaisiin taas riskiryhmät.

Pyöräilijäthän eivät katso kuin tiukasti eteensä ylittäessään suojatien. On kokonaan autoilijoiden ansiota, ettei heitä ole enempää jäänyt alle.

Lahdessa esimerkiksi kaikille 7. luokan oppilaille hankitaan tyhjän pantiksi tietokoneet. Hinta varmaan n. 300 000 e. Nyt pitää alkaa etsimään opetukseen 5,3 miljoonan säästöjä!

Lahden kaupunki miettii 13 miljoonan euron säästöjä sivistystoimeen. Parhaiten nuo säästöt saadaan aikaan erottamalla kaikki viraston virkamiehet!

Nyt haetaan säästöjä kissojen ja koirien kanssa ja tietysti koululaitoksesta ensimmäiseksi. Ei ole tullut mieleen, että pormestarin valinta kannattaisi unohtaa ensimmäiseksi ja sen jälkeen kaikki nämä vihreiden ja vasemmiston ajamat huuhaahommat, joita kyllä riittää.

Onkohan kennelin pitäminen asuinalueella sallittua? Kun etäisyys lähimpään taloon 15 metriä. Ja räksytystä yötä päivää. Itsekin koiran omistaja, mutta jonkinlainen asetus kai tässäkin luulisi olevan!

Ei kukaan ole koiranomistajia syyllistänyt, kirjoittaja hämmästelee vain jonninjoutavia verukkeita ulkoiluttajien laiskuuteen: "En poimi koirani jätteitä, kun maailmassa on moni muukin asia pielessä." Samaa minäkin ihmettelen, oma napa lienee se rakkain.

Lahlen "temarit" hei! Mitään valtakunnallista sotea ei ole näkyvissä. Valitettavasti, sanoisi eräs x-presidenttikin.

Mitenkäs ne älyautot, sitten tulevaisuuvessa, kulkoo sorateillä? Ei saa sitä valkosta viivaa, suistuuko Tesla mettää?

Onkohan Vuorenmäen koulu homekoulu, kun sitä pitää remontoida että Kuivantolaiset mahtuu? Kuivannolla jo remontoitu koulu, että artjärveläiset vaan sinne.

Ketään ei kiinnosta se, että koronaan käytetty pcr-testi ei edes testin kehittäjän mukaan sovi koronan testaamiseen. Paljon melua tyhjästä.

Mikä ihme ihmisiä oikein vaivaa nykyään. Eikö elämässä ole tarpeeksi jännitystä. Pitää vielä tehdä jotain kauhuelokuvia ja vielä mahdollisimman törkeitä. En kyllä koskaan katsoisi sellaisia.

Koska pitikään loppua aluerehtoreiden tarpeettomat toimet?