Lukijalta: Annetaan likaista maskia vastaan puhdas tilalle

Jorma Talikka

Koronan toinen vaihe lähestyy tai on peräti alkanut. Nyt yhteiskunta lienee varautunut paremmin, kasvomaskien jako on alkanut, ja niiden käyttö ei saa jäädä nyt kellään varallisuudesta kiinni.

Yksi asia on pistänyt silmään. Käytettyjä maskeja heitettynä kadulle on tullut vastaan, ja tuohon tarvitaan muutos. Pitäisikö kokeilla samaa käytäntöä kuin huumeiden käyttäjien suhteen, eli vasta likaisia maskeja vastaan saa uusia ja puhtaita tilalle?

Mielestäni niiden paikka ei ole kadulla, vaan pitäisi löytyä joku hygieenisempi ratkaisu. Narkomaanit ovat puhtaat neulansa omassa helvetissään ansainneet, enkä todellakaan ole tätä oikeutta heiltä pois viemässä.

Turvavälit ja käsihygienia ehdottomasti kunniaan, on aika ottaa jokaisen itseään niskasta kiinni näissä asioissa. Missä ihmisiä tulee ja menee, on saatettava käsidesien saatavuus hyvälle tasolle. Hiukan ovat alkaneet nämä puolet jäädä huonolle hoidolle, aivan kuin pandemia olisi ohitse.

Myös eturintamassa työskenteleville siistijöille, terveydenhoidon ammattilaisille ja muille on suunnattava tuntuvasti lisää resursseja.

Lukijalta Eikö olisi viisaampaa ja edullisempaa merkitä ne, joilla on tartunta?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut