Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?

Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia? Ansiosidonnaista tukea saavat hlöt saavat 6 kuukauden päivä-rahapäivät anteeksi. Maksetaan tuki, mutta päivät eivät vähene. Tämäkö tasa-arvoa?

Hämeenkatu 24 autiotaloa ei taida kukaan koskaan alkaakaan remontoida? Sijainti ihan keskeisimmällä paikalla rumentamassa katukuvaa. Lahden tulee pakkolunastaa kiinteistö ja myydä tontti heti!

Kun hallitus laittoi niin paljon rahaa EU:n rahoituspaketteihin, niin kantasuomalaisille pitäisi jakaa edes ilmaiset muoviämpärit.

Taas tuli esiin julkisen terveydenhuollon toimimattomuus! Ei ole kapasiteettia koronan testauksiin, vaikka aikaa on ollut järjestää asia.

Päivystysavun 116 117 takaisinsoitto ma lehtiartikkelin mukaan 2,5 tuntia; ei ole vieläkään tullut puhelua, nyt ke!

Lahdessa ei uskalla mennä hoitajalle lääkäriin eikä labraan. He eivät käytä kukaan hengityssuojia. Minusta aika edesvastuutonta touhua, kun heidän pitäs näyttää esimerkkiä. Miten kävi hykyssä? 26 työntekijää karanteeniin, 6 potilasta altistui koronalle.

Ala-arvoista ivata suomalaisia, jotka asettavat terveysjättien toiminnan kyseenalaiseksi. Ei pidä unohtaa, miten huonosti vanhuksia on hoidettu voittoa tavoittelevissa monikansallisissa hoiva-alan yrityksissä. Tulosta on pyritty kasvattamaan kustannuksista säästämällä. Hoitajat ja hoidettavat ovat joutuneet altavastaajiksi ilman omaa syytään.

Lehden etukanteen jo jotakin muutakin kuvia höyhenistä ja kaloista. Esim. Yrittäjien ilmoituksia, olisi järkevämpää, hyödyllistä.

Fimlaboratorion toiminta Lahdessa surkeaa, kohtelu tylyä, aikoja ei ole, jonoon ei puhelimen mukaan ei saa mennä.

Ystävä lensi Italiasta KLM:n koneella Amsterdamiin, ja koneessa oli noin 20 matkustajaa. Kaikki oli ängetty vieri viereen istumaan jättämättä edes yhtä istuinpaikkaa vapaaksi. Olisiko yhtiöillä peiliin katsomisen paikka. Mitään ei tarjottu, joten lentoemon ei tarvinnut juoksennella näiden matkustajien takia.

Hyvänen aika, millaista kieltä ESS 12.8. otsikoissa sivulla A10! Ei suomea ollenkaan.

Meillä koirien ulkoilutuspaikaksi on vakiintunut kerrostalomme ulko-ovien edusta! Koiran kakkojakaan ei enää viitsitä poimia koska hanhetkin saavat paskoa uimarannat ja puistot luvan kanssa! Oi aikoja oi tapoja!

Taas piispainkokous miettii, voiko kirkko vihkiä homoja? Lukisivat Raamatusta, mitä Jumala asiasta sanoo. Ja jos hylätään Herran sana, voi Herrakin hylätä teidät. Miten kirkon sitte käy?

Aviomies pyytää ESS-lehteen ohjeita hankalan vaimon vuoksi. Minä voin kertoa heti, pyydä vaimollesi estrogen-resepti lääkäriltä.

Yksityiset terveystoimijat ovat normaaleja liikeyrityksiä, joiden toiminta perustuu liikevoittoon ja tärkeä kilpailukeino on tehokkuus ja nopeus. Julkinen terveydenhuolto pyrkii taas yhä enemmän suuriin säästöihin tehokkuuden ja sujuvuuden kustannuksella kuten jokainen on voinut todeta. Kummanko toiminta on moraalittomampaa?

Juhani Kivelälle (ESS Mielipide 12.8.): Se, selvisivätkö Suomi ja EU vuoden 2015 pakolaisvyörystä edes siedettävästi, riippuu kait siitä, keneltä kysytään. Mm. osa oululaislapsista ei tainnut selvitä kovinkaan siedettävästi.

Mun osuuteni älypyörätiehen ja muuhun kriinsiti-puuhasteluun menevistä veroeuroista voi siirtää Pippon karting-radan hyväksi vaikka heti.

Miksi Villähteen päiväkodin työntekijät käyttävät Rantatietä parkkipaikkanaan? Tiellä paljon jalankulkuliikennettä, pieniä lapsia, eikä ole jalkakäytävää. Vaaratilanteita päivittäin.

Spatium (Lahden kaupunki) ei voi Energiahallia vuokrata alle markkinahinnan. Mahtaa olla mäkihyppääjillä korkeat harrastuskulut, jos samalla periaatteella mennään sielläkin.

Ihmettelen, miksi puhutaan koronan toisesta aallosta, kun ensimmäinen on vielä.

Persujen "pikkulapsi"-osasto päivystää. Kun hallituksesta joku sanoo, jotakin alkaa ankara massiivinen loan heitto sosiaalisessa mediassa. Lähinnä hymyilyttää koko touhu.

Salpakankaan 60 km/h on turha. Pienintäkään havaintoa kaahaamisesta ei ole. Liikenne sujuu hyvin molempiin suuntiin.

Kaupunki on ollut hilihiljaa koronan vaikutuksista konserniyhtiöihin. Yritetäänkö mahdolliset tappiot kätkeä yhteisyritysskandaalin helmoihin?

Zubier myöntänyt hakeenesa..näin ESS kirjoitti 12.8. Sivu A10. Jälleen kirjoitusvirhe lihavoidulla tekstillä. Miten tämä on mahdollista? Hyvästi oikeinkirjoitus.

Vai oikein tehostettua siivousta Lahden kouluissa? Lahden kaupungissa lomautettiin ja vähennettiin siivoojia. Nyt luokat kauheassa sotkussa.

Oltiin lähd. autolla marketin parkista 12.8. Nuori nainen avasi etuoven. Heittäytyi kuskin päälle rahanker.listan kanssa. Lähti vasta saatuaan 20 eur.

Ministeri Kiuru on aivan oikeassa pakkokaranteenista. Hyvä päätös. Ajattelit nimenomaan suomalaisia ihmisiä.

Pääministeri tviittailee tiedotteitaan (kaipa kaikki on Twitterissä?). Ministeri Kiuru sekoilee puheissaan ja valtuuksissaan. H. Moilanen Lahesta olettaa kaikkien lahtelaisten kuuluvan em. henkilöiden edustamaan puolueeseen. Vinkkinä lukekaa muutakin kuin paperietlaria.

Vanhasen toimet ovat vanha kunnon ABC- strategia so. jo 70-luvulla aloitettu alkoholin, bensiinin ja cigarettien verojen nosto. Olisi luullut nuorten hallitusnaisten keksivän jotakin uutta. Sääliksi käy ikänsä vanhassa, nyt jo maksetussa, öljylämmitteisessä omakotitalossa asuvaa eläkeläistä.

Uskomatonta sondaa TV nykyisin tarjoaa. Samat julkisuuden kipeät palkitaan. Vapaa kanavakilpailu tarjoaa samankaltaisia ohjelmia. Joko lemmikkejä tai julkkiksia.

Aikanaan myös turvavyöpakkoa vastaan kapinoitiin. Ajaisitko nykyään ilman vyötä? Siispä mikä on tekosyysi olla käyttämättä kypärää?

Hallitus antaa kasvomaskisuosituksen. Nyt tarvitaan päivittäistä elämää helpottava innovaatio; baari- ja ravintolakäyttöön soveltuva kertakäyttömaski. Maskin keskellä on pieni reikä, jonka läpi pujotetaan mehupilli.

Tiedoksi pyöräilijöille: kypärä ei kestä 20 vuotta, niin kuin lehdessä eräs herra laski. Valmistajasta riippuen 5–10 vuotta on oikeampi luku.

Pitäis saada ilmaiseksi kortsua, tampoonia, koronamaskia. Ottakaa vastuu itsestänne!

Loman jälkeistä stressiäkö, kun ope käskyttää: perse ylös penkistä.

Odotan malttamattomana syksyä, syystä että silloin Kiuru(t) toivottavasti lentävät etelään.

Keskiviikon lehdessä oli juttu Lahden lukioiden lakkiaisista. Lahden Yhteiskoulun lukion ei kuitenkaan katsottu olevan edes maininnan, saati haastattelupätkän arvoinen. Kyseessä on kuitenkin Suomen 10:nneksi paras lukio.

Kaikki ne häirikköautot ja mopot Vesijärvenkadun loppupäässä. Tiedoksi, että kaikki menee kameraan ja filmille ja poliisille.

Pakkokaranteenit voi normaalioloissa määrätä vain viranomaiset.

250 e on tosi tiukassa saada takaisin tilille, kun on maksanut vuokratakuuta, vaikka ei ole asunut päivääkään uudessa asunnossa ja sanonut sopimuksen irti ajallaan. En nyt mainitse vielä yhtiön nimeä, ettei saa ilmaista mainosta. Ainakin 40 puhelua olen soittanut, mutta ei....

Minkä moraalin omaava esimies nälvii työntekijää toisten työntekijöiden kuullen. Jos on jotain huomauttamista, se ilmoitetaan kahden kesken. Siinä tulee ikävä fiilis, eikä varmaan ole kovin rakentavaa! Mene koulutukseen, jos et pysty alaisiasi oikein kohtelemaan. Oikean etiikan omaava johtaja toimii aivan toisin. PS. Kokemusta on

Metsästäjät suosivat peurakantaa ruokkimalla niitä. Hirvilupien tultua täytettyä, vain osa porukasta vaivautuu peurajahtiin!

Onko joku niin tietämätön, ettei ymmärrä, että valkohäntäpeuran talviruokinnalla metsästäjät pitävät peurakannat tapissa.

Jatkossa en enää vuokraa maitani (180 ha) hirviseuralle, koska niitä käytetään peurojen lisäys- ja suojelualueena. Sitä saa, mitä tilaa.

Kyllä sillä ukkolaumalla on oikeus istua kahvilassa, jos ne on kahvinsa ostanut. Vai kielsikö ne sinua tulemasta kahvilaan. Vähän lupsakampaa otetta elämään. Olitkohan tiukkapipo vai huumorillako viestisi laitoit?

Ympäristöystävällinen sähköautoilija, hanki oksasilppuri, niin et tarvi pähkäillä risujesi kuljettamisesta sen enempää. Saat ne hävitettyä myös sähköisesti. Kätevää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.