Lukijalta: Radiomäen porrasremontti paljastaa sekavat komentosuhteet Lahden liikuntapaikkojen kunnossapidossa

Lasse Koskinen

Lahden historiallisen Radiomäen urheilukentän suurimmat, kentälle johtavat portaat uusitaan pitkän odottelun jälkeen. Uusimisen hinnaksi on laskettu 40 000 euroa.

Samasta Lahden kaupungintalon suunnasta kentälle johtaa myös pari muuta, lyhyttä porrasta. Ne ovat myös lohkeilleet ja kaiteet sammaloituneet peruskunnostuksen puutteessa.

Kentälle johtavien porttien maalaus on kulunut ja portit ruostuneet. Nekin osoituksena kunnostuksen laiminlyönneistä

Lahden Radiomäen portaiden peruskorjaus viimein alkamassa

Nyt sitten kunnostetaan vain tuo pitkään suljettuna ollut pääportaikko, mutta muut portaat ja porttien uudelleenmaalaus aiotaan jättää hoitamatta. Rahaa on kuulemma vain yksiin portaisiin.

Tämä on aivan käsittämätöntä. Totta kai on taloudellisinta kunnostaa kaikki yhtä aikaa, kun kerran valubetonia paikalle tuodaan ja puhdistustöitä tehdään.

Porttien jättäminen ruosteisiksi on sekä ruman näköistä että jättää ruosteen jatkamaan tuhoaan.

Olen jo pitkään seurannut Lahden liikuntapaikkojen ja -reittien heikkoa kunnostustasoa. Palautteet, huomautukset ja vauhdittamiset eivät ole johtaneet tason kohotukseen.

Viranhaltijatietojen mukaan tämä on aiheutunut kunnollisen hoitosuunnitelman ja kuntokartoituksen puutteesta. Lisäksi on ollut epäselvyyksiä työn jaossa, eikä tieto ole siirtynyt ja periytynyt organisaatioissa.

Omaisuusrekisteri liikuntarakenteista on puuttunut ja tarkastuskierroksia on lyöty laimin vuosikausia.

Rahaa on kuulemma vain yksiin portaisiin.

Suomeksi sanottuna toiminta on ollut johtamatonta, sekavaa ja piittaamatonta. Liikuntapaikoista ovat vastanneet omaan tahtiinsa Lahden kaupungin liikuntapalvelut, tilakeskus ja kunnallistekniikka.

Vasta nyt pitkän viivyttelyn jälkeen tehdään palveluverkkoselvitystä, jossa vastuita määritetään. Selvitykselle on nimetty myös vastuullinen johtaja.

Lahdessa on siis liikuntatoimessa rakennettu uutta vuosien kuluessa, mutta kunnossapitoa ei ole erityisesti ajateltu ja suunniteltu. Näin tehtiin myös Neuvostoliitossa ja vuosikymmenien jälki näkyy omaisuuden tuhoutumisena ja ränsistymisenä. Lahdessakin on aika vihdoin siirtyä liikuntapaikkojen huolenpidossa nykyaikaan ja saada isot ja pienet kunnostustoimet hoidetuksi ajallaan.

Kirjoittaja on Lahden kaupunginvaltuutettu (ps) ja tarkastuslautakunnan jäsen

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut