Näppis: Miksi Liipolan alueen katuvalot on koko yön pimeenä? On aika turvatonta ihmisille jotka joutuu liikkumaan työmatkoja, ym.syyn takia yöaikaan.

Miksi Liipolan alueen katuvalot on koko yön pimeenä? On aika turvatonta ihmisille jotka joutuu liikkumaan työmatkoja, ym.syyn takia yöaikaan. "Valoa kansalle" :)

Suomi on saamassa EU:lta aluekehitysrahoitusta yhteensä noin 1,5 mrd jaettuna 7 vuodelle. (SS 29.7.) Se tekee 214 miljoonaa per vuosi. Sillä Macron sai voideltua Suomen suostumaan EU:n yhteisvastuullisiin velkoihin ja verotusoikeuteen. Macronin kauan kaipaama unelma täyttyi. Karkkirahalla yhteisvastuisiin muiden veloista.

Kaikki haravointijäte ja risut jäteasemille? Myös maaseudulta? Miten mahtuu kaikkien isojen maalaistalojen haravointijätteet ym keräyspisteisiin? Kokeillaanko!

Voisiko PHJ valaista epätietoista, että minne vaipat eritteineen sekajätteestä päätyvät? Nehän ovat iso ongelma.

Sushi on hyvää! Puffasta 30 palaa, niin eipä ole nälkä, eikä tule ähky. Sutsi-hommassa on ideaa!

Miksi aina pitää olla jotain ulkomaista, kuten tämä sushi? Ihan yhtä hyvää ja terveellistä saisi kotimaisista tarvikkeista kotimaisilla nimillä. Ja se riisi ei sovi tähän ilmastonsuojelutrendiin ollenkaan, kaikkea muuta.

Hei kaikki grillimakkaran ja läskisoosin ystävät. Olen aikuinen perheellinen mies ja syön sushia mielelläni. Samoin lapseni. Kiitos vielä kerran uusista Sushi noutopisteistä!

Ruotsi yrittää väkisin vääntää koronan takia peruttua Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelua pystyyn syyskuussa. Onko todella jotkut urheilukilpailut tärkeämmät kuin kansalaisten henki ja terveys? Ruotsi vedonnut Suomen hallitukseen. Toivottavasti Suomi ei tähän suostu, vaikka pahoin pelkään toisin käyvän.

Liito-oraville hyppyväylä! Kai sinne nyt tulee laskuri, että tiedetään montako oravaa sitä päivittäin käyttää. Onko nyt aprillipila vähän myöhässä.

Miten tuo kaksipyöräisten melusaasteen valvonta on muka vaikeaa. 70- luvulla poliiseilla oli desibelimittarit ja kilvet lähti heti jos melu ohiajavasta ajoneuvosta ylitti sallitun arvon. Viritysputkien maahantuonti valvontaan ja tyyppihyväksynnät käyttöön. Mutta kun se teettää työtä ja poliisin pitäis nostaa perse autonpenkiltä, niin ohnan se vaikeaa. Siis hyväksytään meteli.

Kallis satama ja puisto rakennettiinkin hanhille ja lokeille? Ihmiset pysykööt kotona.

Yritän kesyttää valkoposkihanhen tai pari kolme niin, ettei ressukoitten tarvitsisi syksyn tullen lentää pitkää matkaa etelään. Jos vain saan oppimaan linnut siihen , että syyslumien tullessa tallustelevat pakastimeen niin kaikki olisi parhain päin.

Bensavero nousee, mutta kyllä valtio sitä rahaa tarvitseekin. Tuli nimittäin sen verran luvattua tukiaisia etelän maille. Kiitos Viisikko!

Kyllä on likaiset liikkeiden ikkunat, kyllä ne tyhjienkin liiketilojen ikkunat vois pestä jotta ei olisi niin nuhruisen näköinen keskusta.

Timo Hakasen mielipidekirjoitus kehui Särkiön (hylkäämää) tekstiä: naiset takaisin synnyttäjiksi, seksiä vain papin luvalla, sukupuolivähemmistöjen sorto, vapaa seksi vähentää syntyvyyttä (?), ym. Kehui edelleen heidän kantojaan raikkaiksi. Keskiaikaiset patriarkaaliset käsitykset raikkaita? Mikä sitten on tunkkaista?

Ei tarvitse huolehtia hanhista, kyllä Matti hoitaa homman. Poika on palkattu kaupunkin puolesta valvomaan!

Ylen valeuutinen tänään! 4/5 osaa suomalaisista tyytyväisiä miljardien eurojen tulonsiirrosta etelän maihin. Veronmaksajat on varmaan eri mieltä. Missähän tämä galluppi on tehty?

Kyllä on meillä löysä laki ja järjestys, kun nuoriso voi pilata ja sotkea autoillaan parkkipaikat. Tiistaina vasta lanatun Sibeliustalon hiekkaparkilla kaahaili nuori ja pilasi tasauksen. Kuka maksaa? Auto ja sen rekkari on tiedossa...

Suomalaiset maksoi vuosikymmeniä työeläkemaksua palkkatilistä saadakseen pienen eläkkeen. Nyt ne rahat siirretään työtä tekemättömille perustulona.

90 ikävuotta lähentelevä järki tallella oleva äitini etsi Sokoksessa itselleen puolihametta. Järkensä kadottanut myyjä tarjosi hänelle lähes miniä farkkuhametta, kun ei löytynyt äitini etsimää.

Eikö voisi Mtv3 vaihtaa jo aamu-tv Puopolon toiseen henkilöön?? Kyllästyttää jo totinen naama!

Yle Radio Suomea ja Yle Lahtea on kiva kuunnella. Mutta kanavan joutuu sulkemaan kun ääneen tulee omille "vitseille" nauravat ässävikainen Olli Haapakangas tai nauraa räkättävä Anna-Mari Raaska.

Tulipa yllätyksenä että ei saa enää polttaa risuja ym. mökillä. Minulle se tarkoittaa että soitan tänään keskiviikkona, autokauppaan, jossa olen neuvotellut dieselini vaihtamisesta täyssähköautoon. Kauppa on peruttava, koska sähköautolla ei voi vetää peräkärryä, mielenkiintoista!

Olenko rasisti kun tuomitsen maahanmuuttajien tekemiä rikoksia. Päättäjät puolustakaa kaikkia tasapuolisesti.

Vuokralaisille pitää antaa kiitosta vuosia jatkuneesta asunnon huolenpidosta, maksujen maksamisesta, naapureiden kanssa yrittämisestä tulla toimeen ja yleisestä siisteydestä. Nyt senkun koirat haukkuu perään ja vihaisia katseita sekä meluamista saa kiitokseksi.

Missä Nitriitti-Friikki ja Mela-Jussi? Odotamme kannanottoa elvytyspakettiin!

Etätyö on varmaan työpaikkakiusatulla taivaan lahja ja työpaikkakiusaajalle painajainen, kun ei voi työkaveria kiusata

Oikeinkirjoituksesta huomauttaja on tainnut nukkua suomen tunnilla. Ison-Britannian oikein kirjoittavat ovat tarkistaneet kieliasun kielitoimistosta.

Sinä joka boikotoit suomalaista mansikkaa milloin mistäkin syystä. Ostatko ulkomaista vierastyöläisillä teurastettua hormonilihaa ?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 2. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 3. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 4. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 5. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 6. Pääkirjoitus: Hennan toivo Nurmijärvi-ilmiössä?
 7. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 8. Teollisuuden uudet tilaukset kesäkuussa lähes 12 prosenttia viime vuotta jäljessä
 9. FC Lahti sai kunnolla maalihanat auki Ilvestä vastaan, Assehnoun kuritti vastustajaa kahdella maalilla – "Yleensä kova työ palkitaan"
 10. Kuntouttavan työtoiminnan tarve on Päijät-Hämeessä edelleen moninkertainen asiakaspaikkoihin verrattuna – jonotusajat jopa kuukausia
 11. Henkilöauto tuhoutui tulipalossa
 12. Yön uutiskooste: Metsästyskausi alkaa tänään sepelkyyhkyillä ja peltohanhilla
 13. Puutarhan voi rakentaa perhosten ehdoilla – Pihaperhonen-taimistolla tuotetaan keitaita kimalaisille
 14. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 15. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.