Lukijalta: Postimyyntiä ei saa poikki helposti

Martti Suni

Posti kulkee kun Kusti polkee. Niinhän se oli ennen, mutta taitaa nykyaikana kulkea etupäässä sähköisesti.

Postin joukosta voi löytyä sellaisiakin helmiä, ettei oikein tiedä itkeäkö vai nauraa. Kuten esimerkiksi 60 sentin lasku, jonka muistutuskulut oli 5 euroa. Ei siinä oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa, mutta kuitenkin kysymys oli niin pienistä summista että naurun puolelle meni.

Kysymyksessä oli postifrma, joka oli lähettänyt tuotteitaan säännöllisesti jo usean vuoden ajan.

Tulipa kuitenkin mieleen että tiukoilla ollaan sielläkin, mutta ainahan se vitonen löytyy kun ovat jaksaneet näperrellä 60 sentin takia. Olisi löytynyt ne sentit alkuperäiseen laskuunkin, mutta oli tullut netissä maksaessani näppäilyvirhe.

Tuli mieleen, että mitenkähän olisivat toimineet jos olisin näppäillyt 60 senttiä liikaa? Olisivatko tyytyneet siihen vai lähettäneet takaisin mukana viiden euron toimitusmaksu?

Hommahan meni onnistuneesti, he lähettivät laskunsa ja minä maksoin. Hymyssä suin olisi erottu, jos heiltä se viimeinen vedätys olisi jäänyt tekemättä.

Ehkä ei kannata ottaa esille edustamansa moottoripyöräkerho Halvatun Enkelien vierailua, mutta Kuluttajasuojavirastosta voisi vähän vihjaista.

Tekstiilejä alkoi olla nurkat väärällään, jopa siinä määrin että riittäisi jakoon vielä tuleville lastenlapsillenikin. Joten päätin lopettaa homman.

Mutta sehän ei ole määrätyissä firmoissa mikään yksinkertainen toimenpide. Netti toimii mainiosti muissa asioissa, mutta lakkaa yllättäen toimimasta kun pyrit tilausten lopettamisosioon.

Sinut ohjataan soittamaan puhelimella numeroon, josta vastaa puhelinvastaaja, joka kyllä vastaa ripeästi mutta siihen se ripeys sitten loppuukin.

Numerohan on tietenkin maksullinen ja mitä pitempään roikut linjalla, sitä kalliimmaksi tulee. Tarkoituskin on selvä. Koska asiakas on lopettamassa ja kassavirta hänen kohdaltaan loppuu, koitetaan imuroida häneltä sen verran euroja kun imuroitavissa on.

Kokemus on kuitenkin osoittanut, että nettikin löytyy kun näkee hiukan vaivaa. Täytyy ottaa firmaan muu yhteys tekstiviestillä tai netin kautta ja puhkua ja puhista.

Ehkä ei kannata ottaa esille edustamansa moottoripyöräkerho Halvatun Enkelien vierailua, mutta Kuluttajasuojavirastosta voisi vähän vihjaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 3. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 4. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 5. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 6. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 7. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 8. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 9. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 10. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 11. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 12. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 13. Turun lentoasemalla koronatestattiin koko lentokoneellinen Pohjois-Makedoniasta saapuneita matkustajia
 14. Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonissa ensimmäinen ministeriero tiistaisen räjähdyksen jälkeen
 15. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.