Lukijalta: Kunpa korona-ajan hyvät asiat jäisivät

Tuula Broman

Toivon, että korona-ajasta seuraa hyviä asioita. Perheet ovat viettäneet aikaa enemmän kotona, ulkoilleet, tutustuneet lasten kanssa luonnossa lintuihin ja kasveihin. He ovat myös leikkineet uusia ja vanhoja leikkejä enemmän. Lasten kanssa vietetty aika on tärkeää, ja lapset muistavat sen varmasti kauan.

Olen kuullut monia juttuja ja nähnyt itse, että korona-aikana metsissä ja lenkkipoluilla oli paljon enemmän porukkaa kuin aiemmin. Laavuilla olen tavannut ihmisiä, turvavälin muistaen.

Toivon tämän jatkuvan koronan jälkeen ja ihmisten myös ottavan toisensa enemmän huomioon kaupoissa ja missä tapaavat.

Kun hallitus antoi rajoituksia, toivottiin, että niitä myös noudatettaisiin. Ennen kaikkea vanhusten olisi toivonut ymmärtävän, että heitä haluttiin suojella.

Kun vietimme enemmän aikaa kotona, siellä oli mahdollista keksiä kaikenlaista tekemistä. Vaikka emme voineet tavata sukulaisia ja ystäviä, saatoimme jutella puhelimessa. Se piristi varmasti päivää siivouksen ja ruoanlaiton ohessa. Varmasti moni opetteli uusia käsitöitä, ja lukeminen on aina mukavaa ja rentouttavaa.

Toivon, että olemme oppineet korona-ajasta positiivisia asioita niin, että jos uusi epidemia tulee syksyllä, olemme vahvoja ja selviämme myös siitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut