Oskari Valtosen Esalainen: Tarina rakastuneesta Pekasta ja onnelliset lopetukset

Oskari Valtonen

Olipa kerran Pekka. Hän oli luonteeltaan hyvin tyypillinen keski-ikäinen suomalainen mies: kiltti ja hieman ujohko.

Pekkaa ei oikein ollut lykästänyt naisten kanssa ja tilanne harmitti häntä. Hän kaipasi elämäänsä läheisyyttä ja rakkautta. Sitä näytti olevan hänen ystäväpiirissään kaikilla muilla paitsi hänellä.

Pekka päätti ladata Tinderin. Hän oli vältellyt sovelluksen käyttöä, koska oli kuullut siitä kaikkea epämiellyttävää.

Hän alkoi selata sen ”korttipakkaa”. Sitten Pekka sai osumaksi Arjan.

Katsoin keväällä mielenkiintoisen länkkärin, jonka huippukohtaa varten rakennettiin kovat panokset.

Elokuvan sankarin on yksin kohdattava roistojoukkio ja näiden katala pomo. Muuten rosvot teurastavat vankeinaan olevat 20 kyläläistä ja päähenkilön rakastajattaren.

Päähenkilö kävelee sankarillisesti rosvojoukkoa vastaan. Mikähän kikka häneltä löytyy?

Rosvojen pomo ampuu sankaria päähän, ja tämä kaatuu kuolleena maahan. Roistot surmaavat julmasti rakastajattaren sekä lahtaavat kaikki kyläläiset.

Elokuva loppuu siihen, kun pahikset ratsastavat pois kylästä. Olen tyrmistynyt näkemästäni.

Tarinoiden ikävät loput tuntuvat kamalilta. Moni ei haluaisi käyttää aikaa siihen, että kertomuksesta jää paha mieli .

Pekan mielestä Arja näytti kuvissa todella kauniilta, ja hän huomasi pian viestittelevänsä koko ajan. Treffitkin hän sai sovittua viikon päähän.

Kun kaksikko vihdoin tapasi, heillä synkkasi välittömästi. Parivaljakko meni Arjan luo ja he joivat lasilliset yhdessä.

Arja kehui Pekan silmiä kauniiksi. Kukaan ei ollut kehunut Pekkaa sillä tavoin. Hän otti Arjaa kädestä ja pian he jo olivat kietoutuneina toisissaan. Pari nukkui yön yhdessä.

Pekka ei koskaan ollut elämässään yhtä onnellinen kuin sinä yönä.

Katsomani länkkärin lopetus jätti todella pahan maun suuhun. Se kuitenkin herätti ajattelemaan sitä tosiasiaa, että tarinat eivät oikeasti todellakaan aina pääty onnellisesti.

Tarinoiden ikävät loput tuntuvat kamalilta. Moni ei haluaisi käyttää aikaa siihen, että kertomuksesta jää paha mieli. Toisaalta onnelliset lopetukset ovat monesti kaunisteltu versio totuudesta, joka on usein hyvinkin ruma.

Kenties eniten onnelliset loput käsittelevät rakkaustarinoita. Katsomassanikin elokuvassa vasta tavannut pari ei saanut elää loppuelämäänsä yhdessä, mutta jaloa oli yrittää kaikkensa.

Pekka ja Arja tapasivat toisiaan ja viestittelivät tauotta. Pekka ei ollut uskoa onneaan.

Eräänä päivänä Arja kuitenkin lakkasi vastaamasta viesteihin. Pekkaa tilanne kummastutti. Hän yritti soittaa, mutta tuloksetta. Kului päivä, kaksi, kolme. Odottaminen oli sietämätöntä. Hän kävi koputtamassa tämän asunnonkin ovea, mutta kämpässä oli kuolemanhiljaista.

Viikon päästä Arja kertoi lyhyesti viestillä, että oli löytänyt Tinderin kautta toisen miehen. Sitten radiohiljaisuus taas alkoi, eikä Arja vastannut ollenkaan Pekan yhteydenottoihin.

Lopulta Pekalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin luovuttaa. Hän poisti itkuisena ja sydän särkyneenä Tinderin puhelimestaan.

Oskari Valtosen Esalainen Tuhannen ja yhden albumin tarinoita

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 3. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 4. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 5. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 6. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 7. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 8. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 9. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 10. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 11. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 12. Turun lentoasemalla koronatestattiin koko lentokoneellinen Pohjois-Makedoniasta saapuneita matkustajia
 13. Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonissa ensimmäinen ministeriero tiistaisen räjähdyksen jälkeen
 14. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 15. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.