Lukijalta: Pyöräilijän parhaat reitit ovat kamalassa kunnossa

Keijo Löytty

Kaikki liikunta tekee hyvää niin kunnolle, kuin mielialallekin. Huonosta talvesta johtuen pyöräkauppa on käynyt todella hyvin ja samoin on oivallettu, että sähköavusteinen pyörä on oiva väline työmatkapyöräilyyn, sekä kuntoiluun.

Me vanhan kansan miehet ajelemme luomupyörillä, kunnes voimat kropasta loppuu. Pyrimme välttämään kantakaupungin alueita, jotta emme häiritse kävelijöitä ja lapsipyöräilijöitä. Ajelemme ympäri maakuntaa maisemia ihaillen ja poikkeamme johonkin kahvilaan tankkaamaan, samalla kartuttaen yrittäjien kassavirtaa.

Teitä on korjattava ennen kuin tulee ruumiita.

Nyt tämän hienon lajin esteeksi on tulleet aivan kelvottomat teiden päällysteet. On pitkiä leveitä railoja sekä syviä suuria teräväreunaisia kuoppia.

Suosittu Vesijärven kierros on aivan kamalassa kunnossa Lahdenpohjasta Viitailaan sekä edelleen Paimelasta Tuhkamäkeen. Kiva kahvipaikka on Heinolan torin kahvio, mutta vanha Heinolantie on hengenvaarallisessa kunnossa.

Pyöräily sopii kaiken ikäisille ja tekee nivelille hyvää. Toivottavasti päättäjät tajuavat, että teitä on korjattava ennen kuin tulee ruumiita.

Kunnossa Kaiken Ikää RCT 65+ ryhmä keski-ikä noin 74v.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu