Lukijalta | Suunnitellaan Hennalalle uusi tuleminen

Olen pitkään pohtinut Hennalan tolaa. Itse Helsingissä nykyään asuvana ihailen Kalasataman kupeessa vanhan Teurastamon tunnelmaa tiilimiljöössä – käsityöliikkeitä, ravintoloita, kahviloita, puoteja sekä kaupunkilaisten oleskelutilaa.

Miksi ei Hennalasta voisi tehdä lahtelaisille uutta keidasta, jossa nauttia hyvästä ruoasta sekä kulttuurista? Hennala kiinnostaa myös turisteja, ja kyseiseen paikkaan saisi museolla sekä opastetuilla kierroksilla lisää vetovoimaa, ja näin kaupunki saisi sekä lisää näkyvyyttä että valuuttaa.

Helsingin Katajanokan vankilakin on kunnostettu hotelliksi, jossa vanhat vangit toimivat oppaina – tämä hotelli varmasti toimisi myös Hennalassa vetonaulana!

Berliinissä asuessani ihastuin joka sunnuntai järjestettävään suureen ulkoilmakaraokeen Mauerparkissa, joka oli erittäin suosittu. Tätä samaa on ollut Helsingissäkin Kiasman edessä, Taiteiden yönä, johon tietenkään itse ole uskaltanut osallistua. Hennalassa varmasti kajahtaisi upeasti karaoke niin kuin muukin elävä musiikki tai teatteri.

Rakkaudesta Lahteen – tehdään kaupungistamme Suomen kulttuurinen edelläkävijä! Miksi hävetä Suomen veristä historiaa? Sen sijaan voisi opettaa sekä oppia siitä, jotta historia ei toistaisi itseään.

Kirjoittaja on (toistaiseksi) entinen lahtelainen, varajohtaja, varhaiskasvatuksen opettaja, vy Kangaspelto-Pensseli

Miksi ei Hennalasta voisi tehdä uutta keidasta, jossa nauttia hyvästä ruoasta sekä kulttuurista?

Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut