Lukijalta: Itsekkyys ja tekopyhyys rehottivat Lahden urheilukisoissa

Ahti Vainio

Keskiviikon Motonet gp-yleisurheilukisoissa Lahdessa olivat läsnä kaikki otsikon mukaiset asiat.

Nämä ilmensivät meidän suhtautumistamme yhä olemassa olevaan riskiin toteuttaa tai olla toteuttamatta sitä paljon puhuttua syksyn toista aaltoa.

Juu, järjestäjille oli varmaankin viranomaisten tms. taholta säädetty tapahtuman järjestämisen edellytyksenä tietyt ulkoiset määräykset niin yleisömäärän kuin koko tapahtuman tekemisen osalta.

Kaikki olikin turvarajoitusten osalta ulkoisesti kunnossa: katsomo oli rajattu lohkoihin, lohkot oli rajattu niin ulkona kuin itse katsomossakin, myyntikojut ja wc:t oli lohkoittain.

Porteilla oli isot standit, joissa ohjeistettiin seikkaperäisesti katsojille miten pitää toimia. Mutta siihen se sitten loppuikin, kun annettiin valta nykyajan MINÄ, MINÄ JA MINUN INTRESSINI -ihmisille.

Klo 16.00-17.30 välillä oli katsomossa vielä sen verran fiksua sakkia, että määräykset/suositukset joka toisen penkkirivin täytöstä vielä toteutuivat. Mutta kun kisat virallisesti alkoivat, lähti homma lapasesta.

Kukaan ei enää välittänyt turvasuosituksista tuon taivaallista .

Alkoi ”Minähän istun missä haluan ja minä olen maksanut”-sakki virrata sisään ja viimeistään tämän erään entisen moninkertaisen maailmanmestarin seuruineen istuttua ”kielletylle penkkiriville” homma lähti näiltä osin käsistä

Kukaan ei enää välittänyt turvasuosituksista tuon taivaallista eivät MINÄ MINÄ JA MINÄ -katsojat eivätkä katsomon toimitsijat.

Siinähän istuttiin tappituntumassa vierekkäin oli koronaa, toista aaltoa tai ihan mitä vaan, kunhan MINÄ näen kisat siltä sijalta kuin MINÄ haluan ja mistä MINÄ olen maksanut. Muista viis.

Aikoinaan työelämässä päti sääntö: mitä ei mitata tai valvota tai valvotaan huonosti, ei toteudu. Sama totuus pätenee näissä tekopyhissä suosituksissa koronarajoitusten suhteen.

Ulkoisesti oli tekopyhästi hommat kuosissa, mutta itse asia oli levällään. Vähän tuli maku, että pääasia että saadaan rahaa. Hyvää se toki urheiluseuralle tekee, kunhan on ”moraali” kohillaan.

Toinen aalto vie mennessään tällaisia kisoja, joten sitä saamme, MINÄ, MINÄ JA MINUN INTRESSINI -kansalaiset, mitä tilaamme. Tätä menoa peli on pian menetetty, ellei ole jo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. FC Lahden kulmapotkumaestro sai kehut voiton jälkeen – "Jos tuollaisia palloja tulee lisää, kyllä me niistä maaleja tehdään"
 2. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 3. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 4. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 5. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 6. Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen kiri komeasti SM-hopealle
 7. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 8. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 9. Fc Lahden otteet pitivät - katso kuvat voittoisasta ottelusta Lahdessa
 10. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 11. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 12. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 13. Aste räppää Ace Cornerilla lauantaina, Headland siirtyy ensi kesään
 14. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 15. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.