Lukijalta: Miksi kokoomus ei halua kehittää perusturvaa?

Sami Korkiakoski

Seurailin A-Talkin poliittista keskustelua ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta maanantaina 13.7, jossa vastakkain olivat kokoomuksen Elina Lepomäki sekä vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki. Keskustelun aiheena oli ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottaminen kaikille työssäkävijöille.

Mielestäni ansiosidonnainen työttömyysturva toteutuu parhaiten juuri kassojen jäsenyyden kautta. Olen samaa mieltä kuin Paavo Arhinmäki.

Perusturvaa täytyy kehittää niin, että pääsee työhön ja sitä kautta kassajäsenyyteen.

Kokoomuksen ajaama perusturvan kehitys ansiosidonnaisella mallilla ei ole mikään uusi ajatus. Heidän esityksensä pohjautuu vuoden 2015 Sitran raporttiin Ansioturvareformista, jota on koostaneet kokoomuksen Elina Lepomäen lisäksi mm. Heikki Hiilamo, Tuomas Pöysti, Osmo Soininvaara ja Juhana Vartiainen (kok.).

Ansiosidonnaisten työttömyysturvapäivien määrä romahti 500 päivästä 250 päivään.

Epäilen kyllä näitä Lepomäen ulostuloja. Liian monta asiaa jää peittoon. Uskon myös Arhinmäen tavoin, että Lepomäen ulostulojen takana on halu heikentää ammattiliittojen järjestäytymistä. Jos kokoomus haluaa kehittää perusturvamallia, niin miksi he eivät halua osoittaa yhtään rahaa sen kehittämiseen?

Vuoden 2015 Ansioturvareformi-mallin mukaan myös ansiosidonnaisten työttömyysturvapäivien määrä romahti 500 päivästä 250 päivään. Kyseessä on selkeä leikkausmalli, jota kokoomuksen Lepomäki esittää.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut