Näppis: Keskustan nopeusrajoitus 40 km/h on ihan sopiva, mutta kukaan ei kontrolloi

Keskustan nopeusrajoitus 40 km/h on ihan sopiva, mutta kukaan ei kontrolloi. Jos sakotettais ylinopeuksista, niin loppuis hurjastelu. Tuleva 30:n ylitys onkin sitten autoilijalle kallista ja nopeusvalvonta tuottavaa: just kun pääset valoista liikenteeseen ja vaihdat kakkoselle, olet jo virhemaksun piirissä, jos vielä vaihdat 3:lle, niin kortti lähtee.

Lahden pyöräilykuri on todella esimerkillistä, nimenomaan huonona esimerkkinä. Ajellaan jalkakäytävillä, vaikka uusikin sellaisen kieltää.

Eira Rosbergille tiedoksi. Me okt-asukkaat vastustamme kunnallistettua jätteiden keräystä. Nyt homma toimii hyvin. Kunnalliseen syntyy lisäkustannus, kymmenien ihmisten lauma, joka koordinoi, kehittää ja pitää palavereita, vaatii yrittäjiltä atomiautoja. Meitä maksajia kiinnostaa pieni roskalasku, johon olemme voineet vaikuttaa. Antaa himmelien olla perustamatta. Muussa tapauksessa pakko tavata isommalla porukalla.

Kuljetus marjatilalle, työvaatteet, sosiaalitilat, tauot ja ruokailut ja kunnon palkka. Lähden heti, kun vaan joku järkkää sen kuljetuksen. Mielelläni.

PHHYKY:n yhteisyritys äkkiä toimimaan. Mehiläinen voi sitten pistää äänienemmistöllään heti yt-neuvottelut käyntiin ja antaa kenkää puolille "norsunluutornin" turhista päälliköistä. Kyllä se sitten alkaa vähitellen toimimaan tuokin laitos.

Ei se introvertiksi tee, jos ei tule toisten ihmisten kanssa toimeen.

Liikennevaloissa kulkeminen sääntöjen mukaisesti koskee myös jalankulkijoita, ja ennen kaikkea pyöräilijöitä. Teko rangaistavaa, ja tähän pitäisi virkavallan puuttua paremmin!

Hankaloittakaa vain autoilua keskustassa, mutta muistakaa, että merkittävät ostokset tehdään autolla. Kahvilla ja oluella voi käydä pyörällä. Vetovoimaton keskusta jatkaa näivettymistään. Älkää pilatko satamaa ja rantoja.

Intiassa "Pyhät lehmät" kaduilla, Lahessa lokit ja hanhet, että silleen.

Asukkaat olivat hyväksyneet tuoreen asemakaavan niukkoine viheralueineen. Nyt kaupunki ja Elisa pystytti kaikessa hiljaisuudessa pahimman miljöön pilaajan viheralueelle Näkkimistöntiellä. Harmillista että näin toimitaan vielä 2020.

Edelleenkin ihmettelen, mitä suomalaiset lähetystyöntekijät ovat saaneet aikaiseksi Afrikassa.

Mitä tehottomampi on jätteiden keräys ja käsittely, sitä enemmän kunnat ja valtio saavat verotuloja ja kuljetusliikkeet töitä.

Lahdessa esimerkillinen pyöräkuri?! Ilmeisesti pyöräilijän kirjoittama kommentti ja kertoo kaiken pyöräilijöiden kyvystä tehdä havaintoja liikenteessä.

Tapanilan vanhainkodissa hoidettiin psykiatrisia potilaita 1939 alkaen. B-sairaala valmistui 1959, tuolloin maatilatalous navettoineen siirtyi B-sairaalan hoitoon. (omistussuhteesta ei tietoa). Lisätietoa netistä: Arno Forsius Tapanilan vanhainkoti 1931–1991.

Paluumuuttajana halusin käyttää terveyspalveluita Lahdessa. Järjestelmä ei tunnistanut minua eikä henkilökunta keksinyt keinoa ottaa asiakasta järjestelmään. Jos en kelvannut terveyspalveluiden asiakkaaksi Lahteen, niin 1,5% nousseet verot kyllä kelpasivat. Järjestelmät ja asiakaspalvelu kuntoon ja verot ennallaan, jottei kaupunki vallan tyhjene asukkaista.

Koronatuista. Verottajalla on kuukausittain tietoa vuosien ajan yrityksen rahavirroista. Mikä antaa aihetta laittaa samoja papereita uudestaan ja uudestaan?

Tupakoitsijat jotka vierailette kavereittenne ja ystävienne luona kerrostaloissa, terrorisoitte savuillanne talon muita asukkaita isäntänne piikkiin. Teinä vetäisin hyvin matalaa profiilia tupakoidessanne toisten nurkissa.

Mustikat alkaa kypsyä eikä kypsymään. Tätä ala-arvoista suomen kieltä käytetään ihan liikaa, jopa kielitoimisto hyväksyy. Ei ihme, että kieli köyhtyy, kun lisäksi sekaan tupataan kaikkea vieraskielistä.

Sorsia saa metsästää, mutta haitalliset vieraslajit on tasa-arvon vastaisesti rauhoitettu valtaamaan, syömään ja saastuttamaan omaisuuttamme, jonka puolustaminen on ahdingossa eläviltä maajusseiltakin ihmisoikeuksia halveksien kielletty.

Eikö kukaan saa kuriin pysäköintiä Renkomäen ABC:n edessä olevalle pelastustielle. Kieltomerkki on paikallaan, mutta siitä ei välitetä. Jos jotakin sattuu, kuka kantaa vastuun?

Kommenttina Arto Savanderin mielipidekirjoitukseen: Ei nyt ole koronaviruksen jälkitilanne, vaan tilanne on päällä kaikkialla maailmassa. Jos haluamme, että tauti pysyy aisoissa, kannattaa jokaisen rajoittaa matkustamista ulkomaille, vaikka hallitus sen sallisikin. En lähtisi myöskään toivottamaan koronavirusta matkailijoiden tuomana tervetulleeksi tänne Suomeen. Järkeä kannattaa käyttää.

Onko ministerien pakko pönöttää koronavirusasioissa. Alan asiantuntijat paikalle ja ministerit pois.

Julkiset hankinnat Suomessa ovat ammattitaidottomissa käsissä. Valitaan halvin, mikä ei ole kilpailutuksen tarkoitus.

Kotipalvelun parkkilupa. Kaupunki yrittää siirtää päätöksenteon taloyhtiöille. Miksi näin yksinkertaista asiaa ei kaupunki hoida kuntoon itse? Mitä ne viranhaltijat ja virkamiehet siellä tekee? Ei asia voi olla näin vaikea.

Kaupungin on lisättävä valvontakameroita, jotta vandaalit joutuu teoistaan kiinni! Minimisakko 5 000 euroa. Tämä olisi jo pieni pelote. Ilmiantopalkkio samalle tasolle.

Pertti Lampi, kiitos kirjoituksestanne. Miten hykyn päättäjät voivat olla ymmärtämättömiä. Yksityinen vähentää heti henkilöstöä päätösvallallaan. Siten lisää omistajilleen tuloja. Turha luulla muuta. Huono kauppa!

Vastaus, mopopoikia vihataan, kun ajelevat viritetyillä mopoilla (kovaääninenkin) kävelyteillä, piilossa poliisilta, asuntoni ohi viisi kaveria peräkkäin. Turha mennä neuvomaan, päälle tulevat. Ps. Päiväkoti vieressä.

Tapanilakodin nykyinen toiminta syrjii vanhuksia, joiden asumiseen kaava on tarkoitettu. Tapanilassa kyse ei ole rasismista tai mielenterveyspotilaiden vieroksunnasta, vaan vanhusten syrjinnästä.

Miksi ihmeessä Lahden satamassa ei ole mitään torimyyntiä tyhjällä aukiolla kuten muualla kaupungeissa on? Ja musiikki loi mukavan tunnelman. Onko liian kallista Lahdessa vai miksi? T. Kotimaan matkailija.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 2. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 3. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 4. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 5. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 6. Lähijunat siirtyvät talviaikatauluihin, vaikuttaa myös Z- ja G-juniin
 7. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 8. Pääkirjoitus: Hennan toivo Nurmijärvi-ilmiössä?
 9. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 10. Henkilöauto tuhoutui tulipalossa
 11. FC Lahti sai kunnolla maalihanat auki Ilvestä vastaan, Assehnoun kuritti vastustajaa kahdella maalilla – "Yleensä kova työ palkitaan"
 12. Teollisuuden uudet tilaukset kesäkuussa lähes 12 prosenttia viime vuotta jäljessä
 13. Kuntouttavan työtoiminnan tarve on Päijät-Hämeessä edelleen moninkertainen asiakaspaikkoihin verrattuna – jonotusajat jopa kuukausia
 14. Yön uutiskooste: Metsästyskausi alkaa tänään sepelkyyhkyillä ja peltohanhilla
 15. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.