Lukijalta: Matkailun rajoittaminen Suomen rajoilla riittää jo

Arto Savander

"Minun Suomeni/on tähtitaivaan alla./Minun Suomeni/on auki kokonaan/ja sen löysin/kun mä kuljeskelin/tuolla maailmalla./Minun Suomeni on/kaunein päällä maan.”

Näin laulaa Lauri Tähkä, johon on helppo yhtyä. Näin koronaviruksen jälkitilanteessa on hyvä muistaa ulkomaanmatkailunkin olevan Suomelle tärkeää.

Pienestä pojasta lähtien olen kolunnut niin Pohjolaa kuin Eurooppaa ristiin rastiin sekä vieraillut myös muilla mantereilla. Samoin olen sekä työ- että muussa matkailussa huomannut Suomen olevan monille sekä haluttu matkailukohde että esimerkkivaltio.

Lukijalta Toivottavasti opimme jotakin koronasta

Suomi-kuva ja sen sanoma on ollut aina ylpeyden aiheena, kun vieraat ovat kyselleet siitä. Aina ei voi mitata taloudellisiakaan arvoja, jos henkiset arvot eivät ole riittävän korkealla.

Nyt kun pääministeri ja hallitus ovat pitäneet ”kireinä” rajoituksia ulkomaan matkailun suhteen, niin mitä luulette ulkomaisten vieraiden ajattelevan tilanteesta. Suomen puhdas ilmasto, vesistö, luonto ja kaikki muut kiinnostavat matkailukohteet ovat jo toivottavasti tänä kesänäkin haluttua loma-aikaa.

Näin koronaviruksen jälkitilanteessa on hyvä muistaa ulkomaanmatkailunkin olevan Suomelle tärkeää.

Minä ja perheeni ovat aina matkoillamme nauttineet kohdemaan atmosfääristä, mutta olleet myös onnellisia kotiin palattuamme.

Toivomme kaikki ulkomaille haluavat, että pääministeri ja hallitus poistaa mahdollisimman nopeasti kaikki matkailurajoitteet niin ulkomaille matkustavilta kuin tänne tulevilta matkailijoilta.

Onhan sanottu, että olemme hyvin noudattaneet rajoituksia, mutta nyt riittää. Kiitos!

Näppis Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 2. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 3. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 4. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 5. Pääkirjoitus: Hennan toivo Nurmijärvi-ilmiössä?
 6. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 7. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 8. Henkilöauto tuhoutui tulipalossa
 9. FC Lahti sai kunnolla maalihanat auki Ilvestä vastaan, Assehnoun kuritti vastustajaa kahdella maalilla – "Yleensä kova työ palkitaan"
 10. Teollisuuden uudet tilaukset kesäkuussa lähes 12 prosenttia viime vuotta jäljessä
 11. Kuntouttavan työtoiminnan tarve on Päijät-Hämeessä edelleen moninkertainen asiakaspaikkoihin verrattuna – jonotusajat jopa kuukausia
 12. Yön uutiskooste: Metsästyskausi alkaa tänään sepelkyyhkyillä ja peltohanhilla
 13. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 14. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 15. Puutarhan voi rakentaa perhosten ehdoilla – Pihaperhonen-taimistolla tuotetaan keitaita kimalaisille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.