Lukijalta: Matkailun rajoittaminen Suomen rajoilla riittää jo

Arto Savander

"Minun Suomeni/on tähtitaivaan alla./Minun Suomeni/on auki kokonaan/ja sen löysin/kun mä kuljeskelin/tuolla maailmalla./Minun Suomeni on/kaunein päällä maan.”

Näin laulaa Lauri Tähkä, johon on helppo yhtyä. Näin koronaviruksen jälkitilanteessa on hyvä muistaa ulkomaanmatkailunkin olevan Suomelle tärkeää.

Pienestä pojasta lähtien olen kolunnut niin Pohjolaa kuin Eurooppaa ristiin rastiin sekä vieraillut myös muilla mantereilla. Samoin olen sekä työ- että muussa matkailussa huomannut Suomen olevan monille sekä haluttu matkailukohde että esimerkkivaltio.

Lukijalta Toivottavasti opimme jotakin koronasta

Suomi-kuva ja sen sanoma on ollut aina ylpeyden aiheena, kun vieraat ovat kyselleet siitä. Aina ei voi mitata taloudellisiakaan arvoja, jos henkiset arvot eivät ole riittävän korkealla.

Nyt kun pääministeri ja hallitus ovat pitäneet ”kireinä” rajoituksia ulkomaan matkailun suhteen, niin mitä luulette ulkomaisten vieraiden ajattelevan tilanteesta. Suomen puhdas ilmasto, vesistö, luonto ja kaikki muut kiinnostavat matkailukohteet ovat jo toivottavasti tänä kesänäkin haluttua loma-aikaa.

Näin koronaviruksen jälkitilanteessa on hyvä muistaa ulkomaanmatkailunkin olevan Suomelle tärkeää.

Minä ja perheeni ovat aina matkoillamme nauttineet kohdemaan atmosfääristä, mutta olleet myös onnellisia kotiin palattuamme.

Toivomme kaikki ulkomaille haluavat, että pääministeri ja hallitus poistaa mahdollisimman nopeasti kaikki matkailurajoitteet niin ulkomaille matkustavilta kuin tänne tulevilta matkailijoilta.

Onhan sanottu, että olemme hyvin noudattaneet rajoituksia, mutta nyt riittää. Kiitos!

Näppis Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu